реклама партнерів:
Головна » 2018 » Квітень » 19 » Реформування «Укрпошти» на Чернігівщині – у полі уваги уряду
11:35
Реформування «Укрпошти» на Чернігівщині – у полі уваги уряду
Реформування «Укрпошти» на Чернігівщині – у полі уваги уряду Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр-Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко у відповідь на звернення голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча під час селекторної наради з областями про впровадження реформи децентралізації та реалізації пріоритетних проектів у 2018 році.

«Це питання дуже болюче для Чернігівщини – «Укрпошта» хоче скоротити майже 1600 людей і, фактично, не враховує у реформуванні своєї системи об’єднані територіальні громади – новий адміністративно-територіальний устрій, – звернувся до Віце-прем’єр-міністра голова облдержадміністрації. – Питання вже піднімали і на засіданні профільного комітету Верховної Ради, і в обласній раді за участі керівників підприємства, але, фактично, ні думка голів об’єднаних територіальних громад, ні обласної державної адміністрації не враховані. Тобто ми отримали пілотний проект по факту, і зараз не знаємо, що з ним робити. Його очевидна кінцева мета – скоротити 1600 людей, більше там немає нічого».

«Ми з міністерством інфраструктури й міністерством економіки цим питанням займаємось. Але я хотів би ще раз наголосити: для нас дуже важливо – це формування практично кожного шару сервісів, які є на сьогоднішній день на території області: адміністративні, соціальні послуги, охорони здоров’я, освіти – в тому числі «Укрпошти», яка несе на собі також частину соціальних послуг, – зазначив у відповідь Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко. – Ви знаєте й про нестачу соціальних працівників на сільській території. І частину функцій, ви пам’ятаєте, і по субсидіях, і по пенсійному забезпеченню, і інших речах забезпечують працівники «Укрпошти». Це, до речі, дає їм додаткову перевагу на цьому ринку. Тому ми на це звертаємо увагу, і, думаю, та перспективна мережа, яка є, вона буде додатково обговорена, і питання, яке ви порушували, воно теж на порядку денному».

Нагадаємо: Із червня цього року генеральна дирекція ПАТ «Укрпошта» планує реалізовувати в Чернігівській області пілотний проект «Сільське відділення». На консолідоване переконання представників виконавчої влади регіону та представницьких органів громад – місцевого самоврядування, запропонована модель реформи не враховує територіальні та демографічні особливості області, а також потреби її жителів, особливо, тих, які проживають у віддалених селах.

У результаті реорганізації «Укрпошти» планується значне скорочення її працівників. А низка населених пунктів, де налічується менше двох тисяч мешканців (саме таку мінімальну норму визначила «Укрпошта» для роботи стаціонарного комп’ютеризованого відділення), втратить традиційне поштове та інше побутово-соціальне обслуговування населення.

Джерело: прес-служба облдержадміністрації



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 724 | Теги: Чернігівщина, реорми, Укрпошта | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar