реклама партнерів:
Головна » 2018 » Листопад » 14 » Російський сценарій демаршу УПЦ МП було зірвано
22:09
Російський сценарій демаршу УПЦ МП було зірвано
Російський сценарій демаршу УПЦ МП було зірвано Представники групи архієреїв УПЦ МП, які підтримують створення в Україні єдиної Церкви, таки зустрілись вчора із українськими президентом Петром Порошенком, чим зірвали “російський сценарій”, повідомляє Релігійна правда

Про це на своїй сторінці у Facebook написав прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко.

“Російський сценарій вчора було зірвано. Представники групи архієреїв УПЦ(МП), які підтримують звернення до Вселенського Патріарха щодо надання автокефалії, зустрілися в Українському домі з президентом України”, – заявив він.

За словами Цеголка, Порошенко поінформував ієрархів про свої перемовини із Вселенським Патріархом Варфоломієм, про угоду між Україною та Константинопольським Патріархатом, і про готовність Вселенського Престолу сприяти проведенню об’єднавчого Собору. Зі свого боку, єпископи УПЦ МП повідомляли про шалений тиск на них з боку Москви.

“Президент Порошенко запевнив, що українська держава захищатиме право священнослужителів і мирян на вільний вибір церковної юрисдикції. Він також розповів, що Вселенський Патріарх зі свого боку, гарантує повний канонічний захист прибічникам автокефалії в Україні”, – зазначає Цеголко.



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 587 | Теги: Петро Порошенко, томос, УПЦ МП | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar