реклама партнерів:
Головна » 2019 » Травень » 13 » Рожево-червоний красень на вулиці Кирпоноса у Чернігові
20:01
Рожево-червоний красень на вулиці Кирпоноса у Чернігові
Рожево-червоний красень на вулиці Кирпоноса у Чернігові Зізнавайтеся, хто з вас ніколи не зупинявся біля цього будиночка, обслинявлюючи його очима з цікавості та захоплення? Про це запитують засновники сторінки Дерев'яне мереживо Чернігова

Серед чернігівських читачів цієї сторінки такі навряд знайдуться, адже цей казковий будинок у самому центрі міста не може не привертати уваги.

Активісти пишуть, що їм вдалося познайомитися із його власником та з'ясувати кілька цікавих деталей. Хоча дата його зведення невідома, є підстави вважати, що цей будинок старший, ніж можна подумати.

"Віталій Михайлович Сочаво, господар будинку, повідав нам цікаву історію. Його батьки придбали цю чарівну оселю у Соловей Валентини Василівни у 50-х роках. Під час одного з ремонтів у кімнатах міняли шпалери, у процесі чого на очі виринув значно старший шар шпалер, промаркований 18-якимось роком. Останніх цифр не було видно, але з перших двох можна припустити, що будинок був споруджений ще у 19-му столітті.
Віталій Михайлович також додав, що пам'ятає, що тривалий час цей будинок належав родині Світличних, які, імовірно, були його першими власниками", повідомляється у дописі.

"Можливо, серед вас, шановні, знайдуться люди, які мають більше інформації про цього рожево-червоного красеня на Кирпоноса 8 та були б ласкаві нею поділитися?", зазначають громадські активісти.



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 587 | Теги: вулиця Кирпоноса, різьблення, старий Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar