реклама партнерів:
Головна » 2016 » Вересень » 1 » Рух вимагає повернути громадські ліси громадам
19:26
Рух вимагає повернути громадські ліси громадам
Рух вимагає повернути громадські ліси громадам Заява проводу Чернігівської обласної організації Народного Руху України від 29 серпня 2016 року

Значна частина лісів Чернігівщини – так звані колгоспні ліси, що були насаджені нашими дідами та прадідами. Держава їх не саджала. Проте, в порушення закону і здорового глузду, 2000 року рішенням обласної ради вони були передані комунальним підприємствам – «райагролісам».

Наприклад, у КСП "Крехаїв" Козелецького району згідно державного акту на право постійного користування землею було 1269 га лісів. В 2000 році без усяких правових підстав (бо КСП вже немає) ці ліси обласна рада забрала собі, посилаючись на те, що буцімто до правонаступників ліси не переходять. Отже, майно (ліси) у селян забрано неконституційно.

Чернігівська обласна організація НРУ вважає, що після скандалу зі зловживаннями у Козелецькому «райагролісі» і розірвання облрадою контракту з керівником КП "Чернігівоблагроліс" Іваном Донцем на часі питання щодо повернення незаконно конфіскованих обласною мафією так званих "колгоспних" лісів у власність об"єднаних громад.

Адже головний принцип об"єднаних громад - це економічна самостійність і спроможність надавати послуги громаді. А ліси - це ресурс, який посилить економіку громади і поверне соціальну справедливість, адже – наголошуємо -ці ліси садили і доглядали мешканці цих територій, а не держава чи область.

За дорученням проводу
Василь Чепурний, в.о. голови обласної організації НРУ




Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 1036 | Теги: Чернігівщина, Народний Рух України, ліси | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar