реклама партнерів:
Головна » 2017 » Червень » 25 » Рухівець Валерій Сарана про становлення незалежної України
10:56
Рухівець Валерій Сарана про становлення незалежної України
Рухівець Валерій Сарана про становлення незалежної України Для когось історія – відомості із підручника, для когось — переказ знайомих, а для нього — власне минуле. Для рухівця Валерія Сарани кінець весни початок літа — особливий час, і не тому, що він святкує свій день народження, а тому що це момент святкування перемоги, набагато важливішої, — державної. Про що мова? Дивіться далі.

Він народився 29 травня 1947 року у Києві. До п’яти років зростав у селі Літки, що недалеко від столиці, а на початку п’ятдесятих приїхав із татом до Чернігова. Вже тоді маленьким хлопчиком він любив рідну землю. Закінчив Київський інститут народного господарства і повернувся до Чернігова, працював зі студентами.

Нібито звичайна людина, але саме цей чоловік, який зовсім нещодавно відсвяткував семидесятиріччя, неабияк вплинув на історію нашої держави.

Його не даремно вітають у переддень річниці прийняття Конституції України. Адже в тому, що Україна таки має Незалежність, затверджену Основним законом, є неабияка заслуга і Валерія Сарани. Це ж він з друзями-рухівцями наприкінці вісімдесятих створив обласне товариство української мови, а пізніше проводив просвітницькі походи «Дзвін-90» та «Козацькими шляхами».

Незважаючи на шалений спротив тогочасної влади, Валерію Сарані та його однодумцям таки вдалося розбудити напівсонну Чернігівщину.

Та й до прийняття Конституції України Валерій Сарана також доклав руку. У 96-му він керував апаратом фракції Руху у Парламенті, тож і процес підготовки Основного закону, і саму «конституційну ніч», коли сидів поруч із В’ячеславом Чорноволом пам’ятає добре.

Нині йому сімдесят, здавалося б найбільш активна частина життя позаду, але Валерій Сарана вірить, що ще не все зробив для України, тож зупинятися на досягнутому не збирається.

За інформацією Сіверцентр



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 973 | Теги: Валерій Сарана, ювілей, Народний Рух | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar