реклама партнерів:
Головна » 2019 » Лютий » 7 » СБУ викрила організатора мережі антиукраїнських інтернет-агітаторів
21:20
СБУ викрила організатора мережі антиукраїнських інтернет-агітаторів
СБУ викрила організатора мережі антиукраїнських інтернет-агітаторів Співробітники Служби безпеки України викрили мешканця Чернігівщини, який проводив антиукраїнську агітацію у соціальних мережах за завданням спецслужб РФ.

Оперативники спецслужби встановили, що пропагандист за завданням російських кураторів підшукав спільників для поширення матеріалів в яких, зокрема, дискредитувалась українська держава та Збройні Сили України, популяризувалась діяльність терористичних організацій «Л/ДНР» та містилися заклики до порушення територіальної цілісності нашої країни.

Співробітники СБУ також задокументували, що від посередників, підконтрольних російським спецслужбам, агітатори отримували завдання поширювати фейкову інформацію для маніпулювання громадською думкою задля впливу на електоральні настрої під час проведення виборів Президента України. Антиукраїнські матеріали агітатори систематично розміщували у соціальних мережах та на персональних Інтернет-сторінках.

Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання організатора правоохоронці вилучили комп’ютерне обладнання, яке використовувалось для розповсюдження антиукраїнських матеріалів.

У межах розпочатого кримінального провадження за ст. 109 Кримінального кодексу України, під процесуальним керівництвом прокуратури тривають слідчі дії.

Вирішується питання щодо оголошення фігуранту кримінального провадження про підозру у скоєнні злочину.

Джерело: прес-центр СБ України



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 704 | Теги: Чернігівщина, антиукраїнські агітатори, сбу | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar