реклама партнерів:
Головна » 2016 » Травень » 24 » Шахи. Чемпіонат Європи
19:36
Шахи. Чемпіонат Європи
Шахи. Чемпіонат Європи З 12 по 23 травня в Косово проходив чоловічий чемпіонат Європи.
Перше місце у росіянина Ернеста Інаркієва, латвієць українського походження Ігор Коваленко – другий, замкнув призову трійку Баадур Джобава з Грузії.
Україну представляв солідний десант – 14 гравців. Всі виступили доволі рівно, лише в Ельдара Гасанова однакова кількість перемог і поразок. Але в цілому результат невтішний, бо лише молодому Олександру Бортнику з Миколаєва вдалося піднятися на 26-у сходинку (він розділив 6-26 місця, але мав найгірший коефіцієнт). Розчарував Руслан Пономарьов, який непогано стартував, але потім припускався забагато помилок. В передостанньому турі на рівному місці прогавив пішака, в останньому – програв. Відтак лише 46-е місце.



Чемпіонати Європи проводяться з 2000 р. На рахунку українців дві перемоги (Василь Іванчук у 2004-му та Олександр Мойсеєнко в 2013-му), призерами ставали Руслан Пономарьов (другий у 2001-му), Василь Іванчук (другий у 2006-му). Останнім часом українські шахісти виступають не дуже вдало. А домінують у Європі росіяни. Після 2009 р. вони лише одного разу не зуміли взяти титул – якраз тоді, коли тріумфував О. Мойсеєнко.
Ну а 27 травня стартує чемпіонат Європи серед жінок.

Сергій ГОРОБЕЦЬ, спеціально для «Чернігівського формату»
Фото з офіційного сайту турніру: http://eicc2016.com








Категорія: СПОРТ | Переглядів: 1827 | Теги: чемпіонат європи, шахи, Сергій Горобець | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar