реклама партнерів:
Головна » 2015 » Лютий » 5 » Що ми святкували 23 лютого?
11:42
Що ми святкували 23 лютого?
Що ми святкували 23 лютого? Редакція "Чернігівського Формату" отримала листа від Миколи Будченко із с. Ведильці Чернігівського району Чернігівської області у якому наш читач з'ясовує що саме святкується 23 лютого.

"Я прийшов до школи в рік [1985 р. – ред.], коли в СССР було проголошено перебудову. Пам’ятаю, що ще приблизно 6 років потому в цей день дівчата дарували нам подарунки, ми вітали зі святом директора та інших чоловіків-вчителів. Але ж офіційно це був день Совєтської армії та Військового флоту.
Врешті-решт я вирішив з’ясувати, чому саме ми його тоді святкували. Невелике дослідження мене просто приголомшило. Виявляється, що це був день поразок і безладів Червоної армії, про створення якої в 1918 р. було оголошено в середині січня. Як не дивно, але найкраще про це в статті «Важкий, але необхідний урок» написав тодішній керівник російського уряду В. Ульянов-Ленін, пам’ятники якому зараз активно ліквідують на все більшій частині території нашої країни.

В Україні офіційно святкування дня 23 лютого було відновлено в 1999 р. Тодішній президент Л. Кучма сподівався, що на наступних президентських виборах його активно підтримають військові пенсіонери (а їх в Україні проживало декілька мільйонів чоловік). Потім про це свято дещо стали забувати. В минулому році це офіційне свято було скасовано. Хочу відмітити, що в останні роки воно більше сприймалося як свято чоловіків, а не як свято вже колишньої Совєтської армії."



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1247 | Теги: День совєтської армії, 23 лютого, Червона Армія | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar