реклама партнерів:
Головна » 2017 » Вересень » 24 » Сквер імені Богдана Хмельницького урочисто відкрили в Чернігові
18:28
Сквер імені Богдана Хмельницького урочисто відкрили в Чернігові
Сквер імені Богдана Хмельницького урочисто відкрили в Чернігові Відкриття скверу імені Богдана Хмельницького в Чернігові розпочалося з перерізання символічної стрічки та виступу Академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди» Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Їх представив сам Хмельницький, у якого перевтілився заслужений артист України Олексій Биш.

Виступи артистів розпочалися від пам’ятника Богданові і перемістилися, разом з міським головою та почесними гостями міста, до П’ятницької церкви.

Там Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко взяв слово. Він представив чернігівцям мерів міст Гомеля (Республіка Білорусь), Дніпра, Вінниці, Сум, Славутича, Ніжина та Новгорода – Сіверського, які в День міста Чернігова приїхали його привітати.

Також міський голова сказав кілька слів про реконструкцію, проведену в сквері Хмельницького. А саме, що площа скверу – близько чотирьох гектарів. Що до реконструкції стан доріжок був вже таким, що «можна було поламати ноги». Тепер чернігівці можуть побачити все, що в ньому зроблено. Вартість робіт – понад 19 млн грн.

Завершення робіт з реконструкції постаменту має завершитися вже в найближчі тижні.

Фрагмент стародавньої кладки П’ятницького монастиря, який археологи виявили під час реконструкції скверу і який зараз можна побачити біля сучасної П’ятницької церкви, місто намагатиметься залишити відкритим і доступним для огляду.

- Сподіваюся, що ми узгодимо цю позицію з Міністерством культури. Ми хочемо зробити цю частину відкритою, щоб містяни і туристи могли дивитися на фрагменти церкви, які були до бомбардування, - сказав він.

Потім перед чернігівцями, які прийшли на відкриття скверу, виступили Заслужений академічний зразково-показовий оркестр Збройних Сил України та відомий ансамбль юних бандуристів Чернігівської музичної школи №1 «Соколики» .

За інформацією прес-служби Чернігівської міської ради
Фото Сергія Чернякова.


























Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 851 | Теги: сквер Богдана Хмельницького, День міста Чернігова | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar