реклама партнерів:
Головна » 2015 » Березень » 28 » Славнозвісним «Соколикам» — 25
18:21
Славнозвісним «Соколикам» — 25
Славнозвісним «Соколикам» — 25 Звітний концерт відділу бандурного мистецтва Чернігівської музичної школи № 1 імені Стефана Вільконського «Тобі, Україно!» відкрив зразковий ансамбль бандуристів «Соколики», якому виповнюється у 2015-му двадцять п’ять років.
Колектив за роки свого існування не лише чисельно виріс, а й набув визнання та популярності як в Україні, так і далеко за її межами. У далекому 1990 році, коли ансамбль було створено, він складався лише з трьох виконавців. Зараз на сцену виходять 40 хлопців віком від шести до шістнадцяти років.
Уже двадцять разів випускає у велике життя своїх вихованців незмінний художній керівник, заслужений працівник культури України Валентина Іщенко. Усіх вона пам’ятає, слідкує за їхнім життям, бо багато її «соколиків» обрали бандурне мистецтво справою свого життя. Навіть ті, хто пішов іншим шляхом, люблять і цінують народну українську пісню.
Важко перерахувати, скільки разів ансамбль «Соколики» ставав переможцем, лауреатом та дипломантом різних фестивалів і конкурсів. Майже з кожного вони привозять нагороди, і за двадцять п’ять років їх накопичилась велика кількість. Учасники ансамблю не лише співають, вони вивчають багатовікову історію кобзарського мистецтва, займають активну громадянську позицію, ростуть справжніми патріотами.
Ансамбль бандуристів вступив до лав Міжнародної громадської організації «Козацтво Запорозьке» як окрема сот-ня джур Чернігівського округу. На базі ансамблю створено Чернігівський загін Всеукраїнської дитячої громадської організації «Козаченьки». Популярним у нашому місті став дитячий «Кобзарський майданчик», де кожної неділі під час літніх канікул звучить живий голос бандури.
Юні кобзарики пропагують народне мистецтво. Керівники колективу, а кількість їх за роки існування збільшилась, це і Олена Товпеко, і Яна Решетник, і Наталія Устименко, докладають багато зусиль до збереження та розвитку кобзарського мистецтва. У 2009 році в музичній школі № 1 відкрився відділ бандурного мистецтва, який став першою цеглинкою у створенні навчально-виховного мистецького закладу нового типу «Школа кобзарського мистецтва», де будуть не тільки навчати музиці, а й виховувати традиції національної культури, забезпечувати реальне існування дитини в кобзарському середовищі, виховувати силу духу та єдності козацького братства.
Звітний концерт відділу бандурного мистецтва продемонстрував потужність і великий потенціал талантів підростаючого покоління. Кожен виступ дивував
своєю майстерністю, досконалістю володіння інструментом. Гарячі оплески слухачів стали гарною подякою юним музикантам за їхню любов до музики і трепетне ставлення до бандури.

Марта ЄЛІСЄЄВА, фото автора, Чернігівські відомості



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1072 | Теги: українська кухня, Соколики, культура | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar