реклама партнерів:
Головна » 2015 » Липень » 10 » Сьогодні розпочалась вступна кампанія
21:02
Сьогодні розпочалась вступна кампанія
Сьогодні розпочалась вступна кампанія 10 липня розпочали офіційно приймати документи у вищих навчальних закладах. Абітурієнти зможуть водночас подати 15 заяв до 5 вишів на 3 спеціальності у кожному. Можна подавати копії документів як в електронній, так і в паперовій формі. При цьому у заявах необхідно визначити пріоритети кожної із спеціальностей балом від 1 до 15.
Для майбутніх студентів змінились правила вступу на бюджетне навчання. Їх будуть приймати в одну хвилю, а не у три. Також серед нововведень — рейтинговий список абітурієнтів буде складати Єдина державна електронна база з питань освіти, а не виші.

Визначити свої шанси абітурієнт зможе, підрахувавши бали з ЗНО. Цього року їх не тільки потрібно буде скласти, а й помножити на відповідний коефіцієнт, який є різним у кожному виші, на різних факультетах.

Таким чином, вищий навчальний заклад самостійно встановлює коефіцієнт для кожного предмету окремо. Наприклад, на хімічному факультеті вищий навчальний заклад визначає коефіцієнт для хімії 0,5, а для української мови на цьому ж факультеті – 0,2, адже цей предмет не є профілюючим.

При цьому вираховувати бали можна лише за результатами цьогорічного сертифіката з ЗНО. Дійсними є лише сертифікати 2015 року. Проте, вступати без цього сертифікату щороку могли люди з обмеженими фізичними можливостями. Цьогоріч до цього списку додали осіб, звільнених з військової служби у рік вступу до вишів.Тож, демобілізовані та учасники АТО можуть вступати до вищих навчальних закладів без результатів ЗНО, а лише за вступними іспитами у виші. Абітурієнти, в яких хтось із батьків загинув на Сході, вступатимуть поза конкурсом.

Триватиме вступна кампанія 2015 до 2-го серпня. А до 5-го зараховані студенти мають принести до обраного вишу оригінали своїх документів.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1179 | Теги: зно, Вступна кампанія, освіта | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar