реклама партнерів:
Головна » 2018 » Червень » 28 » Сьогодні в Україні відзначається День Конституції
08:50
Сьогодні в Україні відзначається День Конституції
Сьогодні в Україні відзначається День Конституції В Україні сьогодні, 28 червня, відзначають 22-гу річницю з моменту набуття чинності Конституції країни. День Конституції є державним святом, і тому 28 червня в Україні є офіційним вихідним днем, йдеться у повідомленні УНІАН

Основний документ країни був прийнятий Верховною Радою в ніч на 28 червня 1996 року - на п'ятий рік після проголошення незалежності України. Після майже доби безперервної роботи у сесійній залі народні депутати таки ухвалили документ 315 голосами. У ньому визначалася сильна президентська влада, гарантувалися права приватної власності, затверджувалися нова державна символіка, статус української мови як єдиної державної, Крим визнавався автономною республікою в складі України. При цьому Україна була останньою з колишніх радянських республік, яка прийняла нову Конституцію.
Того ж дня Конституція України набула чинності.
У ній передбачена жорстка процедура змін: для її редагування, в залежності від розділу, потрібно від 2/3 до 3/4 голосів від конституційного складу парламенту.

З нагоди Дня Конституції сьогодні відбудуться урочисті заходи, в яких візьмуть участь президент України Петро Порошенко, народні депутати України першого, другого і теперішнього скликань, представники дипломатичного корпусу, духовенства, громадськості, молоді.

Урочистості з нагоди святкування 22–ї річниці Конституції України пройшли 27 червня в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм, повідомляє прес-служба міськради.

Участь в урочистих заходах взяли голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Ігор Вдовенко, заступник Чернігівського міського голови Сергій Фесенко, представники структурних підрозділів органів державної влади та місцевого самоврядування та громадськість міста.
З нагоди Дня Конституції від голови обласної державної адміністрації, голови обласної ради, Чернігівського міського голови та учасників урочистого зібрання були покладені квіти до пам'ятника Тарасу Григоровичу Шевченку, пам’ятного знаку Борцям за волю і незалежність України та меморіальній стелі військовослужбовцям Чернігівщини, загиблим в зоні АТО.
Академічний камерний хор виконав “Реве та стогне Дніпр широкий”.
Хвилиною мовчання учасники урочистостей вшанували пам’ять всіх загиблих борців за свободу і незалежність Української держави.



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 845 | Теги: День Конституції України | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar