реклама партнерів:
Головна » 2015 » Квітень » 15 » Спартакіада школярів Чернігівського району: восьма поспіль перемога халявинських волейболісток
22:09
Спартакіада школярів Чернігівського району: восьма поспіль перемога халявинських волейболісток
Спартакіада школярів Чернігівського району: восьма поспіль перемога халявинських волейболісток 14 квітня в спортивному залі Киїнської загальноосвітньої школи відбулися фінальні змагання з волейболу серед дівчат за програмою районної спартакіади школярів. Тижнем раніше були проведені відбіркові зональні турніри, а до фіналу пробилися шість кращих команд.

Група 1
--------------
Андріївка – Шибиринівка 2:1 (15:21, 21:13, 15:8)
Халявин – Шибиринівка 2:0 (21:13, 21:6)
Халявин – Андріївка 2:0 (21:13, 21:14)



Доволі сильний склад групи. Шибиринівка зуміла виграти першу партію в Андріївки, але надалі суперниці заграли потужніше і досягли зламу. Доля першого місця вирішувалася у протистоянні двох головних фаворитів – Халявина і Андріївки. Поєдинок відзначався напругою, довгими розіграшами м’яча і повною самовіддачею дівчат обох команд. Першу партію краще розпочала Андріївка (0:4, 1:5). Однак халявинські спортсменки зібралися і довгий час діяли майже бездоганно, витягуючи всі м’ячі і впевнено комбінуючи. Суперниці опиралися як могли, також вели боротьбу за кожен м’яч, але рахунок зростав на користь Халявина – 14:6, 18:10. В другій партії халявинські дівчата з самого початку захопили лідерство (8:4). Лише одного разу Андріївка наблизилася впритул (11:10), а потім знову Халявин нарощував перевагу – 15:10, 18:11, 20:12.

2 група
-----------
Киїнка – Редьківка 2:0 (21:12, 21:2)
Пакуль – Редьківка 2:0 (21:17, 22:20)
Киїнка – Пакуль 2:0 (21:10, 21:9)



За Редьківку виступали переважно учениці 9-го класу, тож конкурувати із суперницями їм було непросто. Хоча в матчі з Пакулем дівчата до останнього опиралися в першій партії і ледь не виграли другу.
Пакуль рік тому пробився у головний фінал, Киїнка фінішувала третьою. Але цього разу саме господарки виглядали більш потужно і впевнено вели гру. У матчі між собою, який мав визначити переможця групи, Пакуль лідирував лише на початку першої партії, після чого Киїнка повністю взяла гру під свій контроль і не залишила суперницям жодного шансу.

Стикові матчі
-------------------------
За 5 місце. РЕДЬКІВКА – ШИБИРИНІВКА 2:1 (11:15, 15:13, 11:7)
За 3 місце. АНДРІЇВКА – ПАКУЛЬ 2:0 (21:15, 21:17)
Фінал. ХАЛЯВИН – КИЇНКА 2:1 (21:9, 17:21, 15:6)

Редьківка проявила характер і, програвши першу партію, утримала невеличку перевагу в другій. А в третій із самого початку повела в рахунку і виборола 5 місце.
Цікаво проходив поєдинок за 3 місце, дівчата з Пакуля і Андріївки діяли непоступливо, тож інтрига зберігалася майже до останнього. І все ж більш високий клас спортсменок з Андріївки дався взнаки, вони по праву фінішували третіми.
А справжньою окрасою турніру став головний фінал. Перша партія повністю за Халявином. Господарки діяли невпевнено, багато помилялися, тож особливої боротьби не вийшло. Натомість справжнім тріллером виявилася наступна партія. Киїнка розпочала потужними подачами і захопила лідерство (0:4, 1:5). Халявин не знітився, дівчата знайшли свою гру і вийшли вперед – 9:7. Здавалося, свого вже не втратять. Однак Киїнка, за активної підтримки вболівальників, «озброєних» яскравими плакатами, цього разу проявила характер. Тож далі пішли справжні «гойдалки». Киїнка виходить вперед (10:12), Халявин відповідає серією вдалих подач (14:12), знову господарки в лідерах (14:15), і вкотре халявинські дівчата знову обходять суперниць – 16:15. І все ж кінцівку Киїнка провела просто блискуче. Дуже продуктивно на передній лінії діяла Євгенія Грищенко, яку підтримали надійними діями решта подруг. У підсумку – сенсаційна перемога 17:21.
Все мала вирішити третя партія, але ось тут боротьби не вийшло. Халявин із перших подач захопив лідерство і діяв напрочуд зібрано. Господарки не відразу увійшли в гру, а коли здобували локальні успіхи, то наражалися на продуктивні контрвипади. Після 4:2 Киїнка довгий час не могла взяти жодного очка, і за рахунку 12:2 доля поєдинку була вирішена.
Таким чином, дівчата з Халявина перемагають у волейболі восьмий рік поспіль. Відмінне досягнення! Відмітимо високу кваліфікацію Киїнки і Андріївки, які гідно протистояли чемпіонкам і запам’яталися самовідданими і вмілими діями. Заслуговують добрих слів і решта фіналістів, які аж ніяк не були статистами.
За команду переможниць виступали: Адаменко Єлизавета (11 клас), Гондорчина Аліна (11), Дячук Валерія (10), Козлова Кіра (10), Крот Наталія (9), Отлів Анна (11), Отлів Ольга (7), Полуян Софія (9), Роззівако Катерина (11), Шевчук Катерина (10). Тренер – Гайовий Анатолій Іванович.

*** *** ***

Перемога у волейболі дозволила школярам Халявина достроково здобути черговий чемпіонський титул у загальнокомандному заліку (складається із семи кращих результатів). Між тим гранично загострилася боротьба за друге місце: Киїнка має певний запас, але попереду ще два види змагань і М.-Коцюбинське має шанси виправити ситуацію.

Зведена таблиця спартакіади школярів для ЗОШ І-ІІІ ст.




Календар наступних змагань спартакіади:
21.04 ДПЮ (5 чол.) – Халявин (ЗОШ І-ІІІ ст.)
28.04 Футбол (5х5) – зональні турніри (ЗОШ І-ІІ ст.)
05.05 Футбол (8х8) – зональні турніри (ЗОШ І-ІІІ ст.)
05.05 Футбол (5х5) – Старий Білоус (фінал, ЗОШ І-ІІ ст.)
12.05 Футбол (8х8) – Михайло-Коцюбинське (фінал, ЗОШ І-ІІІ ст.)

Сергій ГОРОБЕЦЬ, спеціально для «Чернігівського формату»



Категорія: СПОРТ | Переглядів: 1568 | Теги: спартакіада, волейбол, Чернігівський район | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar