реклама партнерів:
Головна » 2018 » Липень » 1 » Стан будинку у Чернігові по Текстильників 23: перші висновки комісії - обнадійливі
21:14
Стан будинку у Чернігові по Текстильників 23: перші висновки комісії - обнадійливі
Стан будинку у Чернігові по Текстильників 23: перші висновки комісії - обнадійливі Як і обіцяли, повідомляємо про результати сьогоднішнього комісійного вивчення стану будинку по вулиці Текстильників 23, де після злив з’явилася підозріла сітка тріщин на стіні і жителів якого до з’ясування обставин тимчасово відселено.

Про роботу комісії та попередні рекомендації експерта розповів заступник Чернігівського міського голови Олександр Атрощенко:

- Сьогодні ми оглянули будівлю на Текстильників 23 разом з експертом, який має ліцензію на проведення таких обстежень – заступником керівника експертно–технічного центру Олександром Побережним. Також у цьому обстеженні брали участь В’ячеслав Почеп - керівник міського управління капітального будівництва і Сергій Мінін – директор ТОВ «Майас Сілтумс», яке обслуговує цей будинок.

Попередні висновки такі, що аварійності там усе-таки не буде. Але перевірку все одно проведуть таку як належить. Це ще займе як мінімум кілька днів.

Що саме робитимуть? Зараз у цьому будинку поставлять 8 маяків на трьох стінах – там, де люди говорять що розкриваються тріщини. Маяк - це коли прибирається штукатурка, стіна розкривається до цегли і на місце тріщини наноситься гіпс. Фахівець ТОВ «Майас Сілтумс» зобов’язаний двічі на день перевіряти їх стан і фіксувати спостереження. Щоби побачити, розкриваються ці маяки чи ні, потрібно мінімум три дні.

А після сходження води – тобто коли дощі припиняться, а це гідрометцентр передбачає в середу – буде здійснена шурфовка всередині будинку. Вона дозволить дослідити стан фундаменту. У тому числі – фундаменту колон, які знаходяться під будинком, утворюючи так звану «сітку». Кілька з них розкопають і подивляться стан фундаменту саме під ними. Зараз там для цього проводять підготовчі роботи.

Офіційний висновок експерта буде тільки після того, як зроблять шурфовку.

Поки що ми почули його попередні рекомендації. Вони полягають у тому, щоби зробити водовідведення від будинку, підняти відмостку тощо. Якими будуть остаточні рекомендації – теж побачимо у висновку.

На сьогодні мешканці цього будинку тимчасово відселені. Це триватиме, як мінімум, до офіційного з’ясування стану безпечності будівлі. Договір між власником гуртожитку (будівельним ліцеєм) і переселенцями поки підписувався на тиждень, - повідомив заступник міського голови.

За інформацією прес-служби Чернігівської міської ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 823 | Теги: Текстильників, тріщини, 23, Чернігів, обстеження | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar