реклама партнерів:
Головна » 2015 » Березень » 13 » Студенти вдосконалюватимуть Вікіпедію
20:02
Студенти вдосконалюватимуть Вікіпедію
Студенти вдосконалюватимуть Вікіпедію Сайт онлайн-енциклопедії «Вікіпедія» посідає шосте місце в світі за популярністю та кількістю переглядів. На цьому ресурсі містяться понад 30 мільйонів статей, що написані добровольцями з усього світу. Від 4 березня стати одним із таких дописувачів зможуть і чернігівські студенти. У рамках освітньої програми Вікіпедії на базі Науково-дослідницького інституту історії, етнології та правознавства ім. О.М. Лазаревського створено новаторський дослідницький проект «Вікістудія» з історичних дисциплін.
За словами директора Інституту історії Олександра Коваленка, «Вікістудія» стане підрозділом Інституту історії. «Мені здається, що такий проект — це прорив для нашого міста. Сайт «Вікіпедія» є творінням людства. Цим ресурсом я і сам час від часу користуюсь, щоб прочитати ту чи іншу інформацію. Буду дуже радий, якщо мої студенти та аспіранти докладуть зусиль, аби і їхні праці знайшли своє місце на цьому сайті. Оскільки метою «Вікістудії» є залучення студентів інституту до написання статей з історичних дисциплін у Вікіпедію, а також поширення інформації про новітні наукові дослідження Інституту завдяки онлайн-енциклопедії, то ми розробляємо алгоритм, за яким студенти, котрі будуть дописувачами Вікіпедії, отримуватимуть певні бонуси в навчанні. Від такої співпраці виграють усі», — додав Олександр Коваленко.
Для того, щоб отримати членство у «Вікістудії» з історичних дисциплін на посаду консультанта, студентові необхідно успішно пройти курс Віківишколів — занять для підготовки редакторів та авторів до написання статей історичного характеру, які проводитимуться координатором «Вікістудії», офіційним представником Фонду «Вікімедіа Україна» Миколою Приходьком. По завершенню Віківишколів видаватиметься диплом із присвоєнням посади консультанта «Вікістудії» на громадських засадах.

Сергій МЕКШУН, Чернігівські відомості



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1116 | Теги: студенти, Вікіпедія, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar