реклама партнерів:
Головна » 2015 » Квітень » 23 » Суботні концерти духовної музики на стародавньому Валу, у Борисоглібському соборі
09:12
Суботні концерти духовної музики на стародавньому Валу, у Борисоглібському соборі
Суботні концерти духовної музики на стародавньому Валу, у Борисоглібському соборі Знову, як і минулого року, щосуботи у Борисоглібському соборі (на Валу) проводитимуться концерти Академічного камерного хору імені Дмитра Бортнянського. Художній керівник та головний диригент Іван Богданов.
Перший концерт — 25 квітня о 15.00.

Духовні концерти організовуються за сприяння Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній».

Фахівці вважають Борисоглібський собор ХІІ ст., пам’ятку архітектури національного значення, одним з найкращих акустичних залів Чернігова. Тут, у будинку хорової спадщини, проводять концерти духовної музики кращі творчі колективи з різних міст України та з-за кордону.

Академічний камерний хор імені Дмитра Бортнянського — український хоровий колектив. Він створений 1996 р., носить ім’я видатного українського композитора Дмитра Бортнянського. До 2010 р. колектив очолював Любомир Бондарук. Під його керівництвом колектив здобув «Гран Прі» конкурсу камерних хорів «Ялта-Вікторія 2001», став лауреатом Міжнародних хорових фестивалів: «Мрія-1999» (м. Львів), «Передзвін-2000» (м. Івано-Франківськ), «Карміна-2000» (м. Глівіце, Польща).
Колектив, що об’їхав багато міст України, виступав у Німеччині, Росії, Польщі та інших країнах світу, виконує хорову музику вітчизняних та закордонних композиторів від XVI до XXI століття. В основі репертуару — потужний пласт вітчизняної хорової творчості. Не випадково один з перших проектів, здійснених камерним хором, мав назву «Україна музична» і був присвячений спадщині Д. Бортнянського, М. Березовського, А. Веделя, М. Вербицького. Втім, камерному хору імені Дмитра Бортнянського до снаги не лише класичний спадок, але й сучасна хорова музика. До золотого фонду репертуару колективу увійшли твори Я. Цегляра, Л. Дичко, Л. Колодуба, А. Гнатишина, В. Мужчіля, Ю. Свідера, О. Некрасова та інших.



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 955 | Теги: Борисоглібський собор, духовні концерти, камерний хор Бортнянського | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar