реклама партнерів:
Головна » 2015 » Лютий » 8 » «Третя позиція» про звільнення центру Чернігова від знаків комуністичного тероризму
14:22
«Третя позиція» про звільнення центру Чернігова від знаків комуністичного тероризму
«Третя позиція» про звільнення центру Чернігова від знаків комуністичного тероризму У соціальних мережах поширене звернення українських націоналістів, що називають себе "Третьою позицією". У ньому організація висловлює свою думку щодо майбутньої долі Алеї героїв у місті Чернігові.
Цитуємо дослівно: «В зв'язку з останніми подіями в Україні - Революцією Гідності, російською війною патріоти Чернігова неодноразово ставили перед керівництвом міста та особисто міським головою Олександром Соколовим вимогу про вирішення долі так званої алеї героїв.
Більшість персонажів, представлених на цій алеї, безпосередньо долучилися до знищення Української державності періоду 1917-22 рр.
Скажімо, Щорс, Антонов- Овсієнко, Примаков керували підрозділами російських окупаційних військ, були фактично комуністичними терористами. Юрій Коцюбинський, негідний син достойного батька, взагалі був керівником російської військової банди, яка розстрілювала будинок голови Центральної Ради, видатного історика Михайла Грушевського. Подвойський був більшовицьким комісаром Росії з військових справ. Кропив'янський був комендантом окупованого росіянами Ніжина, керував військами ВЧК в Україні, знищуючи українських повстанців, підрозділом НКВС, що контролював роботу в'язнів. Крім війни, розрухи, голоду, для України вони не принесли нічого доброго.
Викликає подив бездіяльність влади щодо вирішення цього питання, адже за указами президентів Кравчука і Ющенка місцева влада повинна була демонтувати пам'ятники, що є символами тоталітаризму. В той же час чернігівська влада робила і робить усе, щоб у Чернігові не з'явився жоден монумент чи знак, який нагадує про тисячі земляків, замучених голодом владою, що встановлена вищезгаданими комуністичними «героями».
Нещодавно були проведені «круглі столи» за участю істориків та краєзнавців, є рекомендації Інституту національної пам'яті, товариства "Просвіта», рішення також було проголосовано на віче під час вшанування героїв Крут. Пам'ятники повинні бути демонтовані та передані на баланс музею.
Тому ми, патріоти України, беремо на себе відповідальність за звільнення центру Чернігова від знаків комуністичного тероризму і повідомляємо про майбутнє знесення пам'ятників Щорсу, Коцюбинському, Примакову, Антонову- Овсієнку, Подвойському та Кропив'янському».

Як повідомлялося, на сайті Чернігівської міської ради триває опитування щодо майбутнього Алеї Героїв у Чернігові. Станом на 14.20 8 лютого проголосувало близько 13 тисяч інтернет-користувачів. Результати опитування:
1. «Нічого не змінювати – це наша історія» - 37.22%, 4771 голосів;
2. «Перенести пам'ятники радянських діячів до музею» - 60.81%, 7795;
3. «Продовжити алею до Катерининської церкви, встановивши пам'ятники сучасним героям» - 1.98%, 253.



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1417 | Теги: Алея героїв, Третя позиція, тоталітаризм, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar