реклама партнерів:
Головна » 2018 » Серпень » 6 » Триває опитування щодо увічнення пам’яті Левка Лук’яненка у Чернігові
16:25
Триває опитування щодо увічнення пам’яті Левка Лук’яненка у Чернігові
Триває опитування щодо увічнення пам’яті Левка Лук’яненка у Чернігові Відкрите голосування щодо перейменування вулиці чи площі міста іменем Героя України і колишнього чернігівця Левка Лук’яненка запроваджене 31 липня на офіційному веб-порталі Чернігівської міської ради. Серед запропонованих варіантів: Площа Дружби народів, вулиця Рокоссовського, вулиця 1 Травня, вулиця Всіхсвятська, площа 5 кутів.

Заступник міського голови Олександр Ломако:
- Позиція міської влади дуже чітка:
По-перше - Левко Лук’яненко достойний того, щоб одна з вулиць Чернігова носила його ім’я, тому що це людина, яку можна вважати патріархом української незалежності, один з батьків-засновників української держави. І нам пощастило, що частина його життя була пов’язана з Черніговом – він тут жив. Друга позиція – ми не будемо нав’язувати містянам якусь конкретну вулицю, площу, парк, сквер та інше.

Це опитування - важливий інструмент для вивчення громадської думки чернігівців. Як пояснив Олександр Ломако, рішення буде прийматися безпосередньо на громадських слуханнях. Якщо це буде площа - перейменування здійснюватиметься за відповідною процедурою, а якщо вулиця - то проводитимуться ще й загальні збори її мешканців для того, щоб саме люди прийняли таке рішення.

Станом на 6 серпня вже понад 3,5 тисячі чернігівців висловили свою думку на веб-порталі Чернігівської міської ради щодо перейменування вулиці чи площі міста іменем Героя України і колишнього чернігівця Левка Лук’яненка.

Джерело: прес-служба Чернігівської міської ради



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 607 | Теги: Чернігів, перейменування вулиць, Левко Лук'яненко | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar