реклама партнерів:
Головна » 2016 » Квітень » 6 » Тваринництво на Чернігівщині стало рентабельним
19:08
Тваринництво на Чернігівщині стало рентабельним
Тваринництво на Чернігівщині стало рентабельним Перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич та директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хоботня взяли участь у селекторній нараді за підсумками роботи галузі тваринництва у 2015 році, яку провів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський, інформує Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Директор Департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства України Микола Кваша підсумував минулорічну роботу тваринників України в цілому та окреслив плани на поточний рік. В ході наради було обговорено програму державної підтримки тваринництва, на реалізацію якої бюджетом поточного року передбачено 50 мільйонів гривень.

Заступник Голови Держветфітослужби України Олександр Вержиховський під час наради закликав до тісної співпраці з населенням на місцях, проведенні повноцінного та системного моніторингу ситуації на всій території держави для того, щоб запобігти поширенню африканської чуми свиней, сибірки та інших захворювань.

Перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич акцентував на модернізації молочної галузі шляхом будівництва молочних комплексів та реконструкції ферм з установленням сучасних доїльних залів в Чернігівській області.

Було зазначено, що 2015 року вперше за період незалежності України в галузі тваринництва області була отримана позитивна рентабельність виробництва.

У 2015 році на Чернігівщині введено в дію 11 тваринницьких об’єктів: 6 — у скотарстві, 4 – у свинарстві, 1 – у птахівництві.

Наголошувалося на подальшому зростанні якісних показників галузі.

Ситуація в сфері тваринництва і в поточному році залишається непростою. Тому є низка об’єктивних причин. Проте робота з модернізації галузі триває. Так, у 2016 році очікується будівництво 6 та реконструкція 7 тваринницьких об’єктів, введення яких в дію збільшить обсяги виробництва якісної тваринницької продукції.



Категорія: ЕКОНОМІКА | Переглядів: 1238 | Теги: тваринництво, Чернігівщина | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar