реклама партнерів:
Головна » 2019 » Серпень » 10 » У Чернігові демонтовано черговий комуністичний символ
07:51
У Чернігові демонтовано черговий комуністичний символ
У Чернігові демонтовано черговий комуністичний символ В обласному центрі на фасаді будинку гуртожитку, розташованого на вул. Менделєєва, демонтовано радянський герб. Це було здійснено за рішенням міської ради на підставі рекомендації комісії з питань міської топонімії, охорони та збереження історико-культурного середовища м. Чернігова. Саме такою була відповідь на сигнал з боку громадськості.
Отже, Чернігівська міська рада у черговий раз показала, що працює відповідно до чинного законодавства, вкотре продемонструвала конструктивну співпрацю з громадськістю.

Цікаво, що цього літа у столиці Чернігово-Сіверщини — північних воріт незалежної держави Україна — це другий демонтаж. Раніше було українізовано будинок Чернігівського залізничного вокзалу, на обох фасадах якого замість комуністичного символу було встановлено ТРИЗУБ.
Таким чином, Російська Федерація, яка використовує комуністичне минуле та його атрибутику у гібридній війні проти України, отримала ще один сигнал, що її агресія приречена на поразку.

P.s. Нагадаємо, що у статті 1 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» серед іншого кваліфікуються як комуністична символіка наступні зображення:
«а) будь-яке зображення державних прапорів, гербів та інших символів СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних або автономних радянських республік у складі СРСР, держав так званої "народної демократії": Народної Республіки Албанії (Соціалістичної Народної Республіки Албанії), Народної Республіки Болгарії, Німецької Демократичної Республіки, Народної Республіки Румунії (Соціалістичної Республіки Румунії), Угорської Народної Республіки, Чехословацької Соціалістичної Республіки, Федеративної Народної Республіки Югославії (Соціалістичної Федеративної Республіки Югославії) та соціалістичних республік, що входили до її складу, крім тих, що є чинними (діючими) прапорами або гербами країн світу»;
«в) прапори, символи, зображення або інша атрибутика, в яких відтворюється поєднання серпа та молота, серпа, молота та п’ятикутної зірки, плуга (рала), молота та п’ятикутної зірки;
г) символіку комуністичної партії або її елементи».

Сергій Бутко, Український інститут національної пам’яті







Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1154 | Теги: радянський герб, декомунізація, Чернігів | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar