реклама партнерів:
Головна » 2017 » Листопад » 7 » У Чернігові на посаду безстроково призначили суддю, який "розганяв" Євромайдан
20:16
У Чернігові на посаду безстроково призначили суддю, який "розганяв" Євромайдан
У Чернігові на посаду безстроково призначили суддю, який Суддею Чернігівського окружного адміністративного суду безстроково призначено суддю Олександра Зайця, який схвалив рішення про розгін місцевого Євромайдану у листопаді 2013 року. Чернігівський суддя Заєць призначений разом з іншими суддями відповідним указом резидента України Петра Порошенка, що датований 2 листопада.
Водночас, у грудні 2016 року міжфракційне об'єднання «Депутатський контроль» (за участі депутата з Чернігівщини Олександра Кодоли), звернулося до Вищої ради юстиції із проханням не призначати одіозного суддю Зайця Чернігівського окружного адміністративного суду на посаду судді безстроково. Депутати вказували у зверненні, що суддя у 2013 році своїм рішенням заборонив проведення мирних акцій у Чернігові у центрі міста.
Народні депутати зробили висновок, що суддя порушив права людини, закріплені у національному та міжнародному законодавстві, у частині проведення мирних зібрань.

«Вищевикладене свідчить про наявність обґрунтованого сумніву щодо відповідності кандидата на посаду судді критеріям доброчесності та професійної етики», - сказано у документі.

Як повідомлялося, 25 листопада 2013 року в Чернігові державні виконавці разом із представниками комунальних служб за підтримки міліції знесли намети Євромайдану у сквері ім. Попудренка, поблизу Красної площі. Рішення про заборону мирних зібрань тоді схвалив суддя Заєць за поданням начальника юридичного відділу Чернігівської міської ради Павла Вовка.

За матеріалами: УНІАН



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 751 | Теги: суддя, Євромайдан, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar