реклама партнерів:
Головна » 2018 » Січень » 19 » у Чернігові планують відновити ігрові та спортивні майданчики у закладах освіти
15:09
у Чернігові планують відновити ігрові та спортивні майданчики у закладах освіти
у Чернігові планують відновити ігрові та спортивні майданчики у закладах освіти У поточному році в Чернігові вперше за багато років розпочнуть реставрацію, а подекуди й повну заміну дитячих ігрових та спортивних майданчиків у дитячих садках та школах міста. Відповідний проект Програми відновлення дитячих ігрових та спортивних майданчиків закладів освіти міста Чернігова на 2018-2020 роки погодив виконавчий комітет міської ради 18 січня.

На 2018 рік цим проектом заплановано відновити ігрові майданчики у найбільших дитячих садочках міста, які налічують по 14 груп кожен: № 1, 4, 22. На це з міського бюджету передбачено спрямувати 1 млн грн. Також, до проекту Програми включено відновлення фізкультурно-спортивного комплексу у школах №28, 29 на загальну суму 2 млн грн.

Під час обговорення питання на засіданні виконкому зазначено, що більшість ігрового та спортивного обладнання на території садочків та шкіл міста була встановлена ще під час будівництва цих закладів освіти.

Міський голова зауважив, що багато ігрових та спортивних майданчиків у школах та дитячих садках стали несучасними, не мають привабливого вигляду, а їх функціональні можливості залишаються під великим питанням. Окрім того, необхідність заміни такого обладнання пов’язана з питаннями безпеки дітей.

Управлінням освіти Чернігівської міської ради були обстежені існуючі дитячі ігрові та спортивні майданчики, які знаходяться на території закладів дошкільної та загальної середньої освіти міста, та проаналізований їх стан і потреби в їхньому оновленні або повній заміні.

Реалізація Програми розрахована на 3 роки. На це у міському бюджеті проектом передбачені кошти у загальному обсязі 12 млн грн.

Кількісна та адресна прив’язка для встановлення дитячих ігрових та спортивних майданчиків у 2019-2020 роках буде визначатися міським управлінням освіти та затверджуватися рішенням Чернігівської міської ради.

За інформацією начальника Управління освіти міської ради станом на 01.09.2017 року в закладах дошкільної освіти комунальної форми власності виховуються 11 600 дітей, а у закладах загальної середньої освіти комунальної форми власності навчаються 27 244 учнів.

Виконком доручив Управлінню освіти Чернігівської міської ради внести Програму на розгляд міської ради.

Управління освіти щороку інформуватиме Чернігівську міську раду про хід виконання Програми.

За матеріалами прес-служби Чернігівської міської ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 686 | Теги: Чернігів, дитячі площадки, спортивні майданчики | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar