реклама партнерів:
Головна » 2018 » Лютий » 27 » У Чернігові по 10-й школі скоріш за все проведуть третю експертизу
21:43
У Чернігові по 10-й школі скоріш за все проведуть третю експертизу
У Чернігові по 10-й школі скоріш за все проведуть третю експертизу Сьогодні, 27 лютого, на другому засіданні комісії, яка розглядає можливість відновлення навчально-виховного процесу у ЗОШ № 10 батьки учнів мали змогу поспілкуватися з фахівцем, який робив геологічні вишукування ґрунтів, на яких стоїть прибудова до школи.

До геолога «Чернігівбудрозвідування» Віктора Бугая у батьків накопичилось багато запитань. Почергово відповідаючи на питання, геолог зазначив, що на час, коли брали пробу ґрунтів, він не знав, що під прибудовою був прорив труби. Аналіз пісків тоді виявив, що їхня щільність знизилася у 2,5 рази. Всього під фундаментом взяли три зразки. Також він додав, що перед тим, як будувати саму прибудову, дослідження ґрунтів не робили.

На засіданні комісії були присутні і експерти з Чернігівського експертно-технічного центру. Один з них, Олександр Побережний, погодився з висновком судової експертизи, що на місці відбулося осідання, а не просідання ґрунтів, як раніше зазначалося у технічних висновках.

Проте фахівець з ЕТЦ не погодився з висновком судового експерта, що на місці приєднання прибудови до будівлі школи наявний деформаційний шов. Це місце він назвав креном, стверджуючи, що той виник через рух пластів ґрунту.

У батьків учнів лишилися підозри до геології ґрунтів, бо проведена вона була не влітку, чи весною, а після прориву труби у листопаді 2017 року.

Категоричні коментарі довкола існуючої проблеми відновлення навчання у школі висловив начальник міського управління капітального будівництва В’ячеслав Почеп. Він стверджує, що прибудова не має права на життя в існуючій ситуації.

Як варіант, він запропонував Науково-дослідний інститут будівельних конструкції у якості інстанції, яка втретє проведе експертизу прибудови до школи разом з геологічними дослідженнями.

Скільки коштуватиме третя експертиза, а заразом і приблизний кошторис робіт по відновленню експлуатаційних можливостей прибудови начальник управління капітального будівництва пообіцяв дізнатися за тиждень-другий. Тільки тоді комісія відновить свою роботу.

Джерело: Високий Вал



Категорія: Освіта та навчання | Переглядів: 735 | Теги: експертиза, Чернігів, 10 школа | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar