реклама партнерів:
Головна » 2017 » Березень » 27 » У Чернігові презентували невигадані історії вояків Армії УНР
08:01
У Чернігові презентували невигадані історії вояків Армії УНР
У Чернігові презентували невигадані історії вояків Армії УНР 25 березня у КМЦ «Інтермеццо» відбулася презентація книги історика Павла Подобєда "З-під Конотопа до Аризони: невигадані історії вояків Армії УНР".

Під час презентації чернігівці отримали інформацію про Чернігівщину періоду визвольної боротьби 1917-1921 рр.

Хоча книга й присвячена збройній боротьбі за незалежність України у 1917-1921 рр., та все ж вона не є стислим переказом підручника з історії.

Автор пропонує місцевий вимір подій, які визначили долю країни. У дослідженні йдеться про Конотопський повіт Чернігівської губернії, що став ареною кривавих боїв трьох армій.

Тут же наводяться спогади конотопських вояків, які билися під синьо-жовтим прапором проти білого і червоного ворога. Окремої уваги заслуговує біографічний довідник, що охоплює понад півтори сотні життєписів вояків Армії УНР та Армії УД, які походили з Конотопського повіту і пов’язали своє життя зі службою в українському війську.

Досі малознані або й зовсім невідомі історії конотопських вояків були написані за матеріалами архівних документів, зокрема і тих, що донедавна не були доступні дослідникам.

Прес-служба КМЦ «Інтермеццо»





Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 720 | Теги: книга, унр, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar