реклама партнерів:
Головна » 2018 » Грудень » 4 » У Чернігові презентували виставку «Натхнення душі»
19:18
У Чернігові презентували виставку «Натхнення душі»
У Чернігові презентували виставку «Натхнення душі» До Міжнародного дня людей з інвалідністю, який відзначають 3 грудня, у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М. М. Коцюбинського відкрили виставку творчих робіт людей з обмеженими фізичними можливостями.

Експозиція містить понад 80 творчих робіт, виконаних у різній техніці: вишивку, лозоплетіння, м’які іграшки, а також твори художнього мистецтва. Виставка організована реабілітаційними установами та громадськими організаціями, які опікуються проблемами зазначеної категорії громадян.

Серед учасників заходу – директор Департаменту соціального захисту населення Чернігівської облдержадміністрації Олег Русін.

– На Чернігівщині проживає близько 80 тисяч осіб з інвалідністю. Для того, аби люди даної категорії почували себе рівними серед рівних, у загальноосвітніх навчальних закладах області активно впроваджується інклюзивна освіта. Державою внесені зміни до ДБНів задля ефективного влаштування безбар’єрного простору для людей з інвалідністю. Це має покращити їхнє життя. Наразі ведеться робота із встановлення пандусів у медичних закладах, закладах культури, соціальної сфери та торгівлі, що робить їх доступнішими для людей з обмеженими фізичними можливостями, – зазначив Олег Русін.

Окрім того, очільник профільного департаменту зауважив, що в області проживає 286 осіб, які отримали інвалідність через участь у військових діях на Луганщині та Донеччині. Вони потребують всебічної підтримки. Тож наразі ведеться робота, щоб у Чернігові розпочав роботу Центр надання медико-психологічної реабілітації для учасників АТО/ООС, членів їхніх родин та членів родин загиблих бійців.

Також під час заходу діти-вихованці громадського об’єднання «ШАНС» та учні Чернігівської загальноосвітньої школи № 25 для присутніх організували концертну програму.

До слова, відвідати виставку можна впродовж місяця.

Джерело: Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації










Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 845 | Теги: музей Коцюбинського, реабілітація, виставка, АТО | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar