реклама партнерів:
Головна » 2017 » Листопад » 1 » У Чернігові шукають шляхи вирішення проблеми "радянських" гуртожитків
20:19
У Чернігові шукають шляхи вирішення проблеми "радянських" гуртожитків
У Чернігові шукають шляхи вирішення проблеми Проблема зношеності будівель гуртожитків радянської забудови, які через їхній стан не приймаються до комунальної власності, а значить їх мешканці не можуть приватизувати кімнат, досі актуальна для всієї України.

У Чернігові питання про те, що робити з такими гуртожитками, в черговий раз було підняте 31 жовтня на засіданні виконавчого комітету міської ради. Чернігівський міський голова запропонував можливий шлях виходу з цього глухого кута:

- Моя позиція як міського голови полягає в тому, щоби всі гуртожитки були приватизовані та передані на обслуговування ЖЕКів. Але зараз є велика невідповідність нормативним документам у частині внутрішніх мереж. Який шлях вирішення? Можна безкінечно чекати й не дочекатися, поки нинішні власники цих гуртожитків їх відремонтують. А можна відповідним управління міської ради провести організаційні заходи, щоби заохотити людей і створити в гуртожитках об'єднання квартиронаймачів (кооператив) - сказав Владислав Атрошенко.

Обговорюючи це питання міський голова додав, що людям після створення об’єднання квартирних наймачів потрібно буде, наприклад, за власні кошти замовити проектну документацію та провести роботи по заміні комунікаційних мереж (для збільшення потужностей електромережі в гуртожитку, або інших необхідних переобладнань). Після виконання відповідних робіт комунальне підприємство матиме змогу забрати на баланс обслуговування відповідний гуртожиток, що в свою чергу люди отримують змогу приватизувати житло.

Імовірно, що на це мешканцям потрібно буде витрати 2 або 5 тис грн власних коштів. Але завдяки цьому вони зможуть безкоштовно приватизувати житло, ринкова вартість якого в Чернігові - більше 100 тис грн.

- Люди мріють все життя про приватизацію житла в гуртожитках. У людей є пряма мотивація провести всі внутрішні мережі в відповідність до технічних вимог, а потім приватизувати це житло - зауважив міський голова.

За інформацією прес-служби Чернігівської міської ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1009 | Теги: гуртожитки, Чернігів, приватизація | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar