реклама партнерів:
Головна » 2015 » Травень » 26 » У Чернігові стартували Дні сталої енергії
21:06
У Чернігові стартували Дні сталої енергії
У Чернігові стартували Дні сталої енергії У неділю, 24 травня, чернігівці стали учасниками та свідками багатьох яскравих подій, які пов’язані між собою єдиним гаслом – «Рідному Чернігову – чисте повітря». Саме під таким девізом у Чернігові стартували Дні сталої енергії, організаторами яких виступила Чернігівська міська рада, громадські організації та підприємства міста. Партнерами з проведення інформаційної кампанії щодо енергоефективності та енергозбереження в рамках Днів сталої енергії у Чернігові є Громадянська мережа ОПОРА, Асоціація «Енергоефективні міста України», Проект USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» та проект Українсько-німецького технічного співробітництва GIZ.
Розпочалися Дні сталої енергії з виставки «Енергоефективне обладнання, матеріали та технології» та виставки дитячих малюнків на тему енергозбереження, розташованої на Алеї Героїв. Жителі міста могли ознайомитись з продукцією Чернігівських підприємств енергоефективного та енергозберігаючого обладнання: світлодіодних світильників, сучасних твердопаливних котлів, енергоефективних вікон та дверей, отримати кваліфіковану консультацію щодо підвищення енергоефективності власної оселі та ін.
Під час церемонії відкриття були вручені нагороди учням переможцям конкурсу на кращий малюнок на тему енергозбереження. Цінні подарунки отримали і навчальні заклади, що взяли активну участь у Днях енергії.
Одночасно з Днями сталої енергії стартував Велодень-2015. Більше 1700 учасників костюмованого велоруху проїхали вулицями міста. Велосипедисти із радістю кріпили на свої байки зелені стрічки – символ Велодня – та прапорці із гаслом «Рідному Чернігову – чисте повітря». Тим самим вони висловили свою солідарність із головною метою Днів сталої енергії – берегти природу, повітря, енергоресурси.
В рамках заходу проводитимуться екскурсії для учнів загальноосвітніх шкіл на КП "Чернігівводоканал", де широко впроваджуються енергоощадні технології та ТОВ "Атілос" - відомого виробника світлодіодних ліхтарів та світлофорів.

25 травня у загальноосвітній школі № 30 відбулась акція по збору відпрацьованих батарейок, ініціатором якої стало громадське об’єднання «Еко-Місто» за підтримки міської ради. Спеціальні контейнери для збору батарейок надані ТОВ "Пласт-бокс" і будуть встановлені у кожній школі Чернігова. Підсумки акції і нагородження переможців відбудеться на початку нового навчального року під час першого дзвоника.
Завершаться Дні сталої енергії 29 травня.

За інформацією управління економіки міської ради



Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 2605 | Теги: екологія, Чернігів, Дні сталої енергії | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar