реклама партнерів:
Головна » 2018 » Травень » 27 » У Чернігові стартував "Велодень - 2018"
18:22
У Чернігові стартував "Велодень - 2018"
У Чернігові стартував Сьогодні, 27 травня, в Чернігові на Красній площі стартував 10-й ювілейний Велодень – «Мій Чернігів велосипедний».

Для участі у велопараді зареєструвалося 1514 учасників, а це набагато більше, ніж у минулому році. Серед учасників були не тільки чернігівці, а й велисопедисти зі всієї України та Білорусі. Також зареєструвалося багато дітей різного віку.

Привітати всіх, хто виявив бажання цього дня позмагатися й весело та з користю провести свій час, прийшли Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко та його заступник Олександр Ломако. Вони також взяли участь у велопараді.

«Велодень» - свято, що об'єднує тисячі велолюбителів України у спільному велопараді, що проходить центральними вулицями міст. Учасники акції, незалежно від віку та стилю катання, підтримують здоровий і активний спосіб життя, безпеку і взаємоповагу на дорогах, відстоюють необхідність створення цивілізованих умов для руху велосипедистів у відповідності з європейськими стандартами.

Організатори цього заходу Велоспільнота «Лайба», ГО «Вело ЧЕ», Приватна мовна школа, IT компанія Max Project.

Довідково. У святкуванні першого Велодня в 2008 році взяли участь 180 велосипедистів. Найбільша кількість зареєстрованих учасників свята була в 2016 році та нараховувала 1890 чоловік. Того дня був встановлений Національний рекорд України «Найбільший в Україні живий велосипед».

Останні 5 років велодень проводиться під певним гаслом та тематикою: «Веломаскарад», «Рух! Екстрім! Безпека!», «Вело Ретростиль». Цього року тематика саме чернігівського напрямку - «Чернігів місто легенд».

На сьогоднішній день в місті налічується більше 50-ти вело паркувань, облаштовуються велодоріжки. До 2020 року планується облаштувати 186,6 км велошляхів з урахуванням набережних.

За інформацією прес-служби Чернігівської міської ради



Категорія: СПОРТ | Переглядів: 726 | Теги: Чернігів, Велосипед, велодень | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar