реклама партнерів:
Головна » 2019 » Січень » 8 » У Чернігові створюють геоінформаційну карту дощової каналізації
18:53
У Чернігові створюють геоінформаційну карту дощової каналізації
У Чернігові створюють геоінформаційну карту дощової каналізації Для того, щоб чітко розуміти пропускну спроможність системи дощової каналізації, отримати математичні дані щодо її розрахункової спроможності та подальшої реконструкції у Чернігові замовили спеціальну геоінформаційну карту. Тендер на закупівлю відповідних послуг із програмного забезпечення оголошено у Prozorro.

Планується, що це буде єдина схема мереж дощової каналізації міста - або так звана гідравлічна модель. Її основне призначення - проводити розрахунки та вирішувати прикладні задачі. Так, за допомогою цієї системи буде можливо моделювати роботу каналізації за кількістю опадів, готувати технічні рішення з оптимізації та модернізації мережі, планувати роботи із заміни старих ділянок трубопроводів.

На геоінформаційній карті має бути відображена інформація про всі об’єкти дощової каналізації, візуалізація даних про місця розташування та встановлене обладнання з прив’язкою їх до цифрової карти міста та інженерних мереж. Карта має підтримувати світові та державні системи координат з можливістю перерахунку даних з однієї проекції в іншу.

Інші опції геоінформаційної карти:
- корегування та внесення додаткової інформації в схеми мережі;
- можливість автоматично об'єднувати трубопровідні ділянки після видалення вузла між ними;
- функція зміни напрямку трубопроводу;
- проведення аналізу потокорозподілу за напрямком стоків, проти напрямку стоків.

Окремо має бути передбачена можливість завантаження медіа-матеріалів по об'єктам мережі (наприклад фото, скановані документи, результати обстежень та виконаних на обладнанні робіт, документи Microsoft Office, файли PDF тощо).

- Ця геоінформаційна карта допоможе зрозуміти нам, у якому стані знаходиться дощова каналізація, зрозуміти де, що і коли ремонтувати і вдосконалювати. Для прикладу, є місця де накопичується вода через забудову останніх років, або труба каналізації існуючого діаметру не може пропустити воду при середньомісячній нормі опадів. Або навпаки, достатньо невеликого додаткового елементу, щоб цілий відрізок каналізації запрацював як потрібно. Для цього потрібні розрахунки – тобто математична модель, - прокоментував начальник управління ЖКГ міської ради Ярослав Куц.

Кінцевий строк виконання робіт по замовленню - 31.10.2019. пропозиції до закупівлі приймаються до 13 січня ц.р.

Довідково. Загалом, у місті 66,82 кілометрів мереж зливової каналізації. Вона прокладена здебільшого під центральними вулицями міста. Аномальні зливи літа 2018 року показали, що систему потрібно вдосконалювати, оскільки за умови значних опадів вона не здатна прийняти всю воду. Із липня минулого року комунальники проводять додаткові роботи по розчищенню дощової каналізації, укріплюють решітки, розчищаються колодязі, захаращені сміттям.

Джерело: прес-служба Чернігівської міської ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 574 | Теги: каналізація, геоінформаційна карта, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar