реклама партнерів:
Головна » 2019 » Травень » 24 » У Чернігові відкрилась унікальна виставка моделей військової техніки
14:57
У Чернігові відкрилась унікальна виставка моделей військової техніки
У Чернігові відкрилась унікальна виставка моделей військової техніки У Національному архітектурно-історичному заповіднику "Чернігів стародавній" відкрилась виставка моделей військової техніки, виготовлених народним умільцем із Козельця Ігорем Захарієм.
Про це кореспондентові Укрінформу повідомив учений секретар заповідника Сергій Черняков.

"Ігор Захарій представив 150 моделей військової техніки і цілого війська, виготовлених власноруч. Майстер вірить, що його колекція сподобається людям і стане комусь у нагоді, а позитивні відгуки надихнуть його працювати в цьому напрямку далі", - зазначив він.

За інформацією, розміщеною на сайті заповідника напередодні, виготовленням міні-копій військової техніки, здебільшого, часів Другої світової війни, Ігор захопився ще в дитинстві. Надивившись фільмів про війну, хлопець загорівся бажанням мати серед своїх іграшок такі ж танки і машини. Купити їх було неможливо, тому він узявся виготовляти їх сам - спочатку з пластиліну, потім - картону. В іграх хлопець старався максимально відтворювати воєнні дії.

Зараз свої моделі умілець робить із використаної бляшаної тари, колеса та деякі інші деталі машин виготовляє з полімерної глини, солдатів - із пластиліну. Усю техніку відтворює максимально точно. Тож, моделі його не статичні, а складаються з рухомих деталей. Для цього чоловік користується історичними книжками й кресленнями, вивчає армії та озброєння різних країн.

На сьогодні його "військо" Захарія налічує приблизно 3 тисячі фігурок солдатів і понад 150 моделей радянської та німецької техніки.

"Кожна модель танка продумана до найменших дрібниць. Кожна робота має свою історію і настільки наближена до оригіналу, що можна роздивитися найдрібніші деталі двигуна, сліди палива або пороху. В усіх машинах відкриваються дверцята і туди можна посадити екіпаж. Найбільша пристрасть козельчанина - радянський легкий танк Т-26, який використовувався для підтримки піхоти. Процес його збору досить копіткий і вимагає не лише часу, а й вправності рук. Над колекцією таких моделей нині й працює майстер", - розповіли в заповіднику.

Своєму хобі чоловік приділяє час уночі, коли його родина вже спить. Гроші на цьому не заробляє. Єдине, про що мріє, - аби його моделі хтось використав для зйомок фільму чи мультика.













Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 559 | Теги: виставка, Чернігів стародавній, Ігор Захарій, військова техніка | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar