реклама партнерів:
Головна » 2019 » Березень » 9 » У Чернігові вшанували пам’ять Тараса Шевченка
19:13
У Чернігові вшанували пам’ять Тараса Шевченка
У Чернігові вшанували пам’ять Тараса Шевченка Митець, який зумів реалізуватися повною мірою в усьому, за що брався. Із 47 років життя доля відмірила йому для творчої праці та боротьби за волю свого народу десь трохи більше десятиліття власної свободи.

Цими днями 205-ту річницю з дня народження великого сина українського народу, геніального поета і художника, мислителя, світоча української нації Тараса Григоровича Шевченка відзначають не лише в Україні, а й по всьому світу.

У Чернігові заходи розпочались сьогодні з урочистостей біля пам’ятника Поету на Валу. Представники органів влади та громадськості згадали творчість та життя видатного українського поета і митця, які є маркером української ідентичності, поклали квіти до його пам’ятника

Рядки з поеми «Кавказ» «Борітеся — поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава. І воля святая!» стали неофіційним гаслом Майдану під час Революції Гідності та гаслом боротьби за суверенітет України в зоні АТО/ООС. Вірші з цієї поеми прочитали учасники бойових дій на сході України та рідні загиблих героїв.

Культурно-мистецькі заходи до дня народження Тараса Шевченка в області тривають. Зокрема, в обласному історичному музеї імені В. Тарновського можна оглянути тематичну виставку, присвячену Великому Кобзареві та його перебуванню на Чернігівщині. Ще одна виставка — «Безсмертне слово Кобзаря» — експонується в Обласній універсальній науковій бібліотеці імені В. Короленка. Крім того, сьогодні відбулася вистава за твором Тараса Шевченка «Назар Стодоля» в обласному драмтеатрі.
У Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» (у Колегіумі, на Валу) експонується виставка картин «Музи Тараса Шевченка» з колекції Національного музею Тараса Шевченка.

За матеріалами Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації












Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 593 | Теги: Чернігів, Тарас Шевченко, вшанування | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar