реклама партнерів:
Головна » 2015 » Травень » 31 » У Чернігові зареєстровано 66 випадків захворювань на гострі кишкові інфекції
18:18
У Чернігові зареєстровано 66 випадків захворювань на гострі кишкові інфекції
У Чернігові зареєстровано 66 випадків захворювань на гострі кишкові інфекції За період з 18.05 по 28.05.2015 року серед населення м. Чернігова зареєстровано 66 випадків захворювань на гострі кишкові інфекції, з яких у 34 випадках лабораторно підтверджено діагноз сальмонельозу, повідомляє прес-служба Державної санепідслужби України.
При епідеміологічному розслідуванні з’ясовано, що ймовірними факторами передачі збудника інфекції можуть бути майонез, куряче м'ясо (стегенця, крильця, фарш, печінка) та яйця, які придбані в торговельній мережі міста і вживались в їжу в основному в домашніх умовах.
З метою визначення джерела та фактору передачі інфекції Держсанепідслужбою у вогнищах захворювань та на підприємствах торгівлі відібрано проби зазначеної продукції для лабораторних досліджень.
За результатами досліджень у зразках майонезу «Провансаль Люкс» 35% жирності, 200 г, виготовленого 12.05.2015 року приватним підприємством «Бест», м. Бровари Київської області, відібраних у вогнищах, виявлено збудник сальмонельозу (Salmonella enteritidis).

Проводиться робота щодо призупинення реалізації майонезу, виготовленого 12.05.2015 року в торгівельній мережі та закладах громадського харчування.
Держсанепідслужбою України проводиться комплекс санітарно-гігієнічних і протиепідемічних заходів щодо локалізації та ліквідації спалаху.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 967 | Теги: сальмонельоз, Чернігів, майонез, кишкові захворювання | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar