реклама партнерів:
Головна » 2019 » Січень » 28 » У Чернігові затвердили нові норми надання послуг з вивезення побутових відходів
19:31
У Чернігові затвердили нові норми надання послуг з вивезення побутових відходів
У Чернігові затвердили нові норми надання послуг з вивезення побутових відходів Сьогодні, 28 січня, на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради затверджені нові норми надання послуг з вивезення твердих побутових відходів. Ці норми застосовуватимуться для багатоквартирних та одноквартирних будинків, підприємств, установ і організацій – об’єктів утворення твердих побутових відходів м. Чернігова. Це рішення набуває чинності з моменту його оприлюднення.

Норма - це кількісний показник споживання послуг з вивезення побутових відходів, які утворюються на одну розрахункову одиницю за одиницю часу. А саме, на одного мешканця для житлової забудови, на одне місце в готелі, гуртожитку та ін., на 1 кв.м торгівельної або складської площі, вокзалів, автостоянок, пляжів та ін.; на одне відвідування для поліклінік тощо.

Діючі на сьогодні норми надання послуг затверджувались у 2014 році. Згідно з п. 7 Правил надання послуг з вивезення побутових відходів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2008 року № 1070, вони визначаються на підставі правил, встановлених центральним органом виконавчої влади з питань житлово-комунального господарства й переглядаються один раз на п'ять років. Тож наразі виникла необхідність перегляду цих норм.

Норми надання послуг з вивезення побутових відходів були розраховані на підставі науково-технічного звіту Державного підприємства «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства».

Фахівці цієї експертної установи на замовлення КП «АТП-2528» провели натурні дослідження в м. Чернігові щодо утворення твердих побутових відходів, систематизували та опрацювали протоколи результатів вимірювання кількості побутових відходів на об’єктах їх утворення.

У результаті зазначених досліджень був розроблений відповідний проект норм надання послуг з вивезення побутових відходів в м.Чернігові на 2019 – 2023 роки.



***Примітка: середньозважена щільність побутових відходів по м. Чернігову складає 166,17 кг/м3.

За словами начальника КП «АТП–2528» Руслана Волока, запропоновані обсяги по всіх напрямках дещо збільшилися, зменшилися лише у поліклініках та медичних кабінетах.

- Якщо в житлових будинках раніше була норма – 1,4 куба на рік, то зараз пропонується 2,075 м3. Для приватних житлових будинків раніше було – 1,7 куба на рік, то зараз – 2,204, - уточнив Руслан Волок та порівняв норми надання цих послуг в інших містах України.

До прикладу, у Харкові для житлових багатоквартирних будинків діють норми на рівні – 2,15 м3, а для приватних - 2,20 м3 на рік. У Сумах для багатоповерхівок – 2,27 м3, для приватних – 1,92 м3 на рік.





Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 493 | Теги: Чернігів, побутові відходи, тарифи | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar