реклама партнерів:
Головна » 2017 » Вересень » 15 » У Гончарівському Олександру Турчинову продемонстрували в дії ударні безпілотники
18:45
У Гончарівському Олександру Турчинову продемонстрували в дії ударні безпілотники
У Гончарівському Олександру Турчинову продемонстрували в дії ударні безпілотники Можливості розвідувально-ударного комплексу «Сокіл» продемонстрували керівному складу Ради національної безпеки і оборони України та представникам Міністерства оборони України і Збройних Сил України вчора, 14 вересня. Випробування проходили на загальновійськовому полігоні оперативного командування «Північ» у Гончарівському.

Навчання також відвідав заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Сергієнко, який координує питання оборонної роботи в області.

Представлений військовими комплекс ґрунтується на проекті ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів» (ПАТ «ЧеЗаРа»), який реалізується спільно з польською компанією WB Electronics SA.

Він складається з двох безпілотних комплексів з польським корінням (розвідувального FlyEуе, який вже використовується українськими військовими, і ударного БпЛА Warmate) та спільної системи управління. Розміщено систему на декількох бронеавтомобілях «Козак-2М».

Процедурами постановки на озброєння української армії займаються фахівці державного науково-випробувального центру Збройних Сил України, що у Чернігові.

– Розвідувально-ударний комплекс «Сокіл», який ми сьогодні випробували, складається з однієї розвідувальної та трьох ударних бойових машин, тому він здатний знаходити та точно вражати цілі, використовуючи, залежно від завдань, боєприпаси фугасної, осколково-фугасної та термобаричної дії, – зауважив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

Тренувальні навчання проходили у надзвичайно складних метеоумовах: пориви вітру сягали 14-17 метрів на секунду. Незважаючи на це, фактично всі поставлені завдання виконані, цілі вражені.

– Випробування відбулися успішно, продемонстрували ефективність цих безпілотних комплексів. Наступний крок – поставити їх на озброєння та ефективно використовувати у бойових умовах, – зазначив Олександр Турчинов.

Крім того, після наради з виробничниками та військовими Секретар РНБО України повідомив, що найближчим часом будуть представлені нові моделі ударних БпЛА – значно більшої дальності застосування та з потужнішими бойовими характеристиками.

За інформацією Ради національної безпеки і оборони України,
оперативного командування «Північ» Збройних Сил України






Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 675 | Теги: Гончарівськ, безпілотники, Олександр Турчинов | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar