реклама партнерів:
Головна » 2015 » Травень » 11 » У Козельці Свято-Вознесенську церкву вимагають передати УПЦ Київського патріархату
18:08
У Козельці Свято-Вознесенську церкву вимагають передати УПЦ Київського патріархату
У Козельці Свято-Вознесенську церкву вимагають передати УПЦ Київського патріархату Депутат Козелецької районної ради від «Батьківщини» Галина Мачача просить Чернігівську обласну раду та адміністрацію посприяти у передачі приміщення Свято-Вознесенської церкви для використання за цільовим призначенням - релігійній громаді.
Відповідне звернення підписали депутати, громадські організації та жителі селища Козелець.
Про це повідомляє прес-служба обласного осередку партії.
«Ми просимо відновити історичну справедливість перед церквами та релігійними організаціями, і повернути їм колишнє церковне майно. Тим більше, що спеціальна комісія районної ради, яка займалася питанням перенесення музею знайшла рівноцінне приміщення в Остерському будинку культури », - повідомила Галина Мачача.
«Батьківщинівка» зауважила, що в селищі Колелець діє чотири храми Московського патріархату, натомість релігійна громада Козельця Української Православної церкви Київського патріархату змушена відвідувати служби поза межами селища, долаючи з десяток кілометрів.
«Спільно з громадськими організаціями ми писали десятки звернень за останні роки до владних установ, але звідусіль отримували самі відписки. Пробити стіну байдужості прихильників режиму Януковича було неможливо. Зараз, коли на чолі країни, і області зокрема, стоять представники демократичних сил ми сподіваємося на позитивне вирішення питання. Відступати ми не збираємося, тим більше зараз», - наголосила депутат.



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1063 | Теги: БАТЬКІВЩИНА, Вознесенська церква, Козелець, УПЦ КП | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar