реклама партнерів:
Головна » 2017 » Березень » 31 » У Козелець для освячення Вознесенського храму приїде Патріарх Філарет
07:38
У Козелець для освячення Вознесенського храму приїде Патріарх Філарет
У Козелець для освячення Вознесенського храму приїде Патріарх Філарет У Вознесенській церкві селища Козелець проводився монтаж іконостасу (тимчасового, адже в храмі планується встановити новий!). Настоятель церкви отець Ярослав (Гика) особисто брав участь у монтажних роботах.
Про це на сторінці facebook повідомляє громадський активіст Ігор Сенченко.

"Один із саморізів загвинтити в елементи декору іконостасу священик доручив й мені, сказавши, що така Богоугодна справа обов’язково відіграє позитивну роль у моєму житті. Я не став перечити панотцю, а з виглядом досвідченого майстра взяв шуруповерт (чи як там той струмент називається?) і вкрутив його, після чого з почуттям виконаного обов’язку подався до редакції.

Йдучи, радів за отця Ярослава, пригадуючи, скільки той потратив сил і нервів, щоб у Козельці УПЦ Київського патріархату таки отримала свій храм (у райцентрі три церкви із чотирьох наявних належать Московському патріархату). Багато-хто, дивлячись на отця Ярослава, думав: нічого він тут не досягне, помордується, розчарується та й поїде ні з чим, як до того було із, здається, п’ятьма чи шістьма служителями культу від УПЦ (КП). Але панотець виявився «міцним горішком». Він одночасно їздив на передову з волонтерською допомогою нашим бійцям, займався капеланською діяльністю, збирав документи, гуртував людей, одним словом, робив усе від нього залежне, щоб в Козельці нарешті з’явилась церква з Українським духом і такою ж сутністю.
Честь йому за це й слава!", - зазначає І.Сенченко.

До речі, за повідомленням архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія, у Козельці встановлено іконостас, який раніше був у Катерининській церкві Чернігова. 8 квітня 2017 року Козельці з архіпастирським візитом перебуватиме Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет з метою освячення Вознесенського храму після десятиліть безбожжя, інформує "СІверщина"

Фото Ігоря Сенченка.





Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1291 | Теги: іконостас, Козелець, Ігор Сенченко | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar