реклама партнерів:
Головна » 2015 » Листопад » 30 » У Менському санаторії “Остреч” воїнів АТО реабілітують безкоштовно
20:43
У Менському санаторії “Остреч” воїнів АТО реабілітують безкоштовно
У Менському санаторії “Остреч” воїнів АТО реабілітують безкоштовно У санаторії “Остреч” у Чернігівському місті Мена (220 км від Києва і 80 км від Чернігова) воїнам АТО надають безкоштовну психологічну реабілітацію на 14 днів.
Про це повідомляє gazeta.ua

“Наш санаторій виграв тендер для надання таких послуг”, – розповів представник засновників “Остречу” 44-річний Ігор Магаляс.

Кошти для реабілітації надає держава. А так день перебування в санаторії коштує 330-350 гривень.

“В Україні зареєстровано більше 100 тисzx учасників АТО, а в санаторії нині перебуває не більше 50 осіб, хоча він може прийняти до 300. Гроші виділяють на рік, якщо їх не використати, вони згорають – перенести на наступний не можна. Шкода, що так відбуватиметься через те, що хлопці та їхні родини елементарно не знають про цю реабілітацію”, – каже Магаляс.

Щоб приїхати до санаторію, учасник АТО має прийти до відділу соцзахисту за місцем прописки з довідкою учасника бойових дій. За державною програмою кожному дають дві путівки: одну на 14 днів для психологічної реабілітації та іншу на 18 днів для санаторно-курортного лікування. Їх можна використати окремо, але психологи радять суміщати, щоб лікувати одночасно “і тіло, і душу”. Путівку можна розділити із нареченою чи дружиною.

“Чому саме наш санаторій виграв цей тендер? Бо “Остреч” – єдине місце в Україні, де є своя мінеральна вода (свердловина глибиною 930 метрів), що лікує органи травлення, та є торфово-пелоїдні грязі, які видобуваються на місці. Зокрема? із озера, що поряд із санаторієм. Їхня наявність насичує воду в озері і тому в ньому корисно купатися влітку. Взимку грязі використовуються на процедурах, вони лікують суглоби і поранені місця”, – розповів чоловік.

В санаторії проводиться лікування опорно-рухового апарату, системи кровообігу, нервової системи, органів травлення, органів дихання не туберкульозного характеру, захворювання очей.

“Пенсіонери за 20 днів виліковують артрити. У спортсменів заліковувалися старі рани. У мого друга від води за три тижні вийшов камінчик із нирок”, – додає Магаляс.

Чоловік впевнений, що для воїнів АТО лікування піде на користь. Для психологічної реабілітації в санаторії працює 4 психологи, священик. Військових возять на екскурсії. В санаторії є кінозал, дискотека, спортзал, басейн, сауна, цілодобовий медичний пост із безкоштовними ліками. Побудований “Остреч” 1978 року.

Крім санаторію “Остреч”, бійці АТО можуть пройти психологічну реабілітацію у “Березівських мінеральних водах” – це Харківська область, село Березівське, також у ДП “Південь курортсервіс”, санаторій “Різон” – це Одеська область, і ТОВ “Феофанія” – місто Київ.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1025 | Теги: воїни АТО, мена, саанторій Остреч, реабілітація | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar