реклама партнерів:
Головна » 2018 » Січень » 27 » У Ніжині мають затвердити Герб, Прапор, Хоругву
11:41
У Ніжині мають затвердити Герб, Прапор, Хоругву
У Ніжині мають затвердити Герб, Прапор, Хоругву Герб, Прапор, Хоругва – втілюють у собі історичні, культурні, духовні, особливості та інші традиції міста. Та зараз, хоч місто Ніжин і має всі ці Символи, про те Статут, який не так давно був затверджений вимагає чіткого опису зображення даних елементів символіки.

Про дану необхідність заявив секретар міської ради Валерій Салогуб на засіданні комісії з питань законності: «Це має важливе значення Ніжина серед інших міст України і світу, тож потребує офіційного затвердження Символів для подальшого розвитку міста», інформує Нежатин.

Також, нещодавно було прийнято рішення про започаткування нової дати відзначення Дня міста, що припадає на 6 травня – день святого Георгія Побідоносця. Наразі створена робоча група, котра займається організацією даної події. Як один з елементів підготовки до Дня міста є затвердження вищевказаної символіки. Окрім того, планується реконструкція фасаду будівлі міської ради і на ній має бути зображення герба міста Ніжина. Нинішній герб затверджений рішенням сесії від 1992 року, але його опис нагадує опис Московського гербу.

Тож на депутатській комісії з питань законності були оприлюднені опису Гербу, Прапору, Хоругви. З ними обов’язково мають ознайомитись ніжинці і, якщо є побажання то заявити про них на електронну адресу nemrada_post@cg.gov.ua або за телефонами (04631) 7 19 11, 7 19 51.

Опис Герба міста Ніжина
Герб міста Ніжина являє собою чотирикутний з круглою основою щит, вписаний у коричневий декоративний картуш і увінчаний срібною короною у вигляді частини фортечної вежі з трьома зубцями.

На щиті у золотому полі Святий Юрій у синій сорочці, у червоному плащі та чоботях, повернутий ліворуч, на чорному коні зі срібною гривою та золотою зброєю вражає списом змія зеленого кольору

Опис Прапора міста Ніжина
Прапор міста Ніжина – прямокутне полотнище (співвідношення 2:3) із трьома смугами: верхньої синьої, обтяженої зображенням Святого Юрія білого кольору (2/5 ширини прапора), посередині жовтої (1/5 ширини прапора), нижньої малинової (2/5 ширини прапора) .

Опис Хоругви міста Ніжина
Хоругва міста Ніжина – червоне чотирикутне з гострою основою полотнище (співвідношення 9:11), обрамлене по периметру срібною бахромою. Посередині полотнища зображено Герб міста Ніжина, що являє собою чотирикутний з круглою основою щит, вписаний у коричневий декоративний картуш і увінчаний срібною короною у вигляді частини фортечної вежі з трьома зубцями, на щиті у золотому полі Святий Юрій у синій сорочці, у червоному плащі та чоботях, повернутий ліворуч, на чорному коні зі срібною гривою та золотою зброєю вражає списом змія зеленого кольору.

Під зображенням Герба міста Ніжина розташований напис «НІЖИН» золотими контурними літерами.



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 849 | Теги: Ніжин, символіка, прапор | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar