реклама партнерів:
Головна » 2018 » Червень » 12 » У Ніжині створюють унікальні зразки стрілецької зброї
08:52
У Ніжині створюють унікальні зразки стрілецької зброї
У Ніжині створюють унікальні зразки стрілецької зброї Військова дисципліна, законність і правопорядок – необхідні умови забезпечення військової служби у військовій частині А4558, що дислокується в нашому місті, повідомляє nizhynnews

В центрі Ніжина на території сотень гектарів неначе в заповідній зоні розташований такий значущий не тільки для нашого міста, а й для всієї України, стратегічно важливий об’єкт, як військова частина А4558. Місцеві жителі знають її як 63 склад.

Ця частина є базою зберігання, ремонту та модернізації зброї та техніки, яка перебуває на озброєнні Збройних Сил України.

Початок історії військової частини А4558 датований 1910 роком – відповідно указу імператора Миколи ІІ сформовано склад зберігання гужової та кінної омуниції для транспортування гармат.

Пізніше, в роки громадянської війни, організовано артилерійське депо по ремонту артилерійського та стрілецького озброєння, а з 1945 року частина стала 3622 окружною артилерійською базою, (військова частина – польова пошта 67885), м. Ніжин. Весь наступний час існування частина була одним з основних містоутворюючих підприємств, адже в зв’язку з специфікою виробничої діяльності завжди залучалось до роботицивільне населення міста з відповідною освітою. Статус частини також підтримувався професійним авторитетом військовослужбовців, в більшості – інженерами ракетно-артилерійського озброєння. Але за роки незалежності тодішньому керівництву Держави було невигідно розвивати перспективні напрямкидіяльності Збройних Сил, навіть на підтримку життєдіяльності частини не було надано ні копійки! Лише завдяки людям, які працювали в частині вдалося не помножити на нуль таке велике, важливе та перспективне підприємство, діяльність якого на сьогоднішній день так необхідно Україні.

На території частини життя йде своєю чергою. Кожен займається своєю справою, і непомітно для пересічного жителя міста, виконує таку важливу для країни місію. Кожен військовослужбовець та працівник Збройних Сил виконує службові обов’язки, тобто обсяг завдань, доручених йому за посадою.

В частині працюють виробничі династії, в тому числі два Заслужені винахідники України. Проведені експериментальні роботи та дослідження з перспективних напрямків зберігання стрілецької зброї (терміни випробувань – 20 років!). В 1994 році, вперше в Україні, організовано та налагоджено виробництво стрілецького озброєння системи Bullpup, що увійшло до програми «Вепр», яка знайшла висвітлення на міжнародних виставках світового рівня (Абу-Дабі, та інших).

Під час відзначення державних та військових професійних свят серед учнівської молоді, дошкільнят та цивільного населення проводяться “Дні відкритих дверей” з показами зразків озброєння та техніки, що відновлюються та модернізується.

Щорічно на базі військової частини А4558 проводяться заняття з учнями 11-х класів всіх шкіл міста Ніжина на тему «Основи та правила стрільби зі стрілецької зброї. Правила безпеки при поводженні зі зброєю», так у березні 2018 року проведені заняття з понад 180 учнями міських шкіл.

Військова частина А4558 постійно вирішує завдання, щодо технічного забезпечення військових частин Збройних Сил України та готова виконувати завдання за призначенням. До речі, частина єдина в Україні здатна проводити та виконує ремонт зенітних самохідних установок ЗСУ-23-4 «Шилка». Діяльність частини не залишилась без уваги Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України, тому у 2018 році частина набуде статусу Центральної артилерійської бази озброєння. Це, свого роду – розширення, що дасть ніжинцям додаткові бюджетні робочі місця. Таких частин в Україні лише чотири, тобто можна уявити значущість та масштаб діяльності нашої Ніжинської бази!

Важливість існування частини нещодавно зрозуміла і міська влада, так як база дає можливість існування сотням сімей ніжинців, та в свою чергу забезпечує надходження коштів до міського бюджету у вигляді податків, які можна освоїти на інші напрямки розвитку міста. Так, наприклад, за 2017 рік до бюджету міста з частини було перераховано більше 4 мільйонів гривень.

31 травня у малій залі виконавчого комітету відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку міста, підприємницької діяльності, дерегуляції, фінансів та бюджету. У засіданні взяли участь міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступники міського голови Сергій Осадчий та Сергій Дзюба, члени комісії, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету, а також представники військової частини 4558. Було прийняте рішення про надання матеріальної допомоги для забезпечення життєдіяльності військової частини. Зокрема: забезпечити вартові приміщення частини кондиціонерами, бо там цілодобово несуть службу працівники, які повинні відпочити від спеки між змінами, але як це зробити влітку в нагрітому під палючим сонцем приміщенні, яке не можна покидати? В ході обговорення було надано доручення фінансовому управлінню обрахувати суму, яку може виділити міська рада за їхніми попередніми обрахунками.

Міський голова додав також, що військова частина набуває статусу центральної бази озброєння. Тому міська влада повинна підтримувати її розвиток.

Вікторія Коломійченко



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 564 | Теги: стрілецька зброя, Ніжин | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar