реклама партнерів:
Головна » 2017 » Січень » 27 » У Ніжині «відгодованого» Леніна пустять з молотка!
12:27
У Ніжині «відгодованого» Леніна пустять з молотка!
У Ніжині «відгодованого» Леніна пустять з молотка! Згідно рішення чергової двадцятої сесії Ніжинської міської ради VII скликання було вирішено доручити управлінню житлово-комунального господарства та будівництва протягом року виставити на аукціон демонтований у 2014 році пам’ятник Леніну разом із п’єдесталом, інформує Нежатин

Вилучені кошти з продажу об’єкта в подальшому мають використати на встановлення пам’ятника «Борцям за територіальну цілісність і незалежність України» в парку Незалежності.
Слід зазначити, що під час розгляд проекту рішення було озвучено вагу пам’ятника -1 тонна 200 кг. В залі пролунало: «Ленін що, поправився?». Адже раніше вважали, що його вага – 600 кг. Сам монумент виготовлений з армованого бетону з додаванням нікелю.
Та цінність пам’ятника не у вазі. Кажуть, що таких унікальних пам’ятників у світі лише два, і один з яких стояв у Ніжині. Його скульптором є О. О. Ковальов — відомий не тільки в Україні, але і в усьому пострадянському просторі. І може завдяки цьому відомому імені пам’ятник і зможе принести Ніжину пристойні кошти.



Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 897 | Теги: декомунізація, Ленін, Ніжин | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar