реклама партнерів:
Головна » 2016 » Квітень » 9 » У Ніжині з’явилося ще одне містечко для птахів…
19:08
У Ніжині з’явилося ще одне містечко для птахів…
У Ніжині з’явилося ще одне містечко для птахів… Благовіщення… Це улюблене свято усіх українців. Скільки перевірених прикмет, передбачень воно несе за собою, скільки радості, оновлення. До цього дня ми,педагоги і батьки разом з дітьми готувались особливо ретельно, бо вирішили, слідуючи традиціям цього великого свята , птахів шанувати. Шпаківні на кремезних березах в дошкільному навчальному закладі №13 «Берізка» «живуть» давно і роками мають своїх господарів. А от казкові пташині будиночки, за прикладом Марини Соловей, ЗОШ І-ІІІ №10, центральної бібліотеки, дружний колектив батьків, педагогів, дітей – готував майже цілий березень. І містечко пернатих вдалося на славу з такою лаконічною назвою — «Пташиний рай».
Вам цікаво знати скільки шпаківень, міні-будиночків, привабливих годівниць у цьому господарстві? Багато — багато ! 49 нових помешкань! І всі чудернацькі, розцяцьковані, прибрані, розмальовані. Просто милі і привітні Ось на великому плакаті подяка величезній родині батьків і двірнику Рябусі В.О. за працю і радість, за розуміння і щирість. Подяка від дітей і пташок, які обов’язково облюбують ці помешкання.
Як же раділи діти, співали заклички для дощика в полив’янім горщику , для золотого сонечка. Як загукували птахів, улюбленою прабабусиною закличкою: «Колесом, колесом над червоним поясом…»
Атмосфера всепереможної Весни була в посмішках , в мріях дітей і дорослих, в улюблених народних іграх, веснянках і хороводах. А пшеничні жайворонки сьогодні були випечені для птахів, як дарунок. Діти з задоволенням посмакували смачними варениками.
Хай же несе це велике весняне свято благії вісті для всіх нас українців, а Добро, Радість і Любов щиро всіх зігріють.

Завідувач ДНЗ №13 Н.М.Примушко, заслужений працівник освіти України
Джерело: Нежатин




Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 1010 | Теги: Ніжин, Благовіщення, шпаківня | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar