реклама партнерів:
Головна » 2018 » Травень » 3 » У Новгород-Сіверському хочуть створити ОТГ
20:18
У Новгород-Сіверському хочуть створити ОТГ
У Новгород-Сіверському хочуть створити ОТГ Сьогодні у місті обласного значення Новгороді-Сіверському обговорювали формат створення об’єднаної територіальної громади.
Для цього у міській раді побували консультанти Офісу реформ при Чернігівському регіональному відділенні Асоціації міст України. Так, експерт з бюджетних питань Микола Силенко провів оцінку фінансової спроможності 16 ОТГ Чернігівської області за 2017 рік. Окремо місцевим депутатам та представникам громади роз’яснили тонкощі нещодавно прийнятого закону про приєднання навколишніх громад до міст обласного значення.
Як відомо, згідно даного документу, спрощено процедуру приєднання (тобто не оголошуються вибори), ініціатива об’єднання належить безпосередньо самій сільській /селищній громаді, що бажає приєднатися до міста обласного знаячення.
Втім, таке утворення можливе лише у відповідності до перспективного плану. А він передбачає створення ОТГ з центром у Новгород-Сіверському. Відповідно до останнього варіанту, ухваленому на сесії обласної ради 28 березня ц.р., до майбутньої ОТГ можуть увійти м. Новгород-Сіверський, а також Биринська, Горбівська, Дігтярівська, Троїцька, Команська, Кудлаївська, Ларинівська, Лісконогівська, Мамекинська, Печенюгівськ, Попівська, Смяцька, Шептаківська, Грем’яцька, Бучківська, Кам’янсько-Слобідська, Ковпинська, Михальчино-Слобідська, Орлівська, Блистівська, Об’єднанська, Чайкинська, Вороб’ївська, Будо-Вороб’ївська сільські ради.

Як відомо, Новгород-Сіверський район єдиний, де досі фактично не розпочалась реформа децентралізації. Тобто у районі не створено жодної ОТГ. Вже кілька разів у місті пробували розпочати процес об’єднання та створення однієї ОТГ з центром у Новгороді-Сіверському. Втім ці спроби були безуспішними.

Довідково
Як відомо, у Чернігівській області вже створено 37 об’єднаних громад. Нещодавно підписані розпорядження голови Чернігівської ОДА про надання позитивного експертного висновку щодо іще двох громад – Озерянської та Борзнянської.

Джерело: otg.cn



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 664 | Теги: ОТГ, реформи, Новгород-Сіверський | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar