реклама партнерів:
Головна » 2018 » Червень » 3 » У Новгороді-Сіверському другий рік ремонтують Тріумфальну арку
19:33
У Новгороді-Сіверському другий рік ремонтують Тріумфальну арку
У Новгороді-Сіверському другий рік ремонтують Тріумфальну арку У Новгороді-Сіверському другий рік ремонтують Тріумфальну арку – пам’ятку архітектури національного значення. За цей час пофарбували дах, поштукатурили стіни. З минулого року будівельників на об’єкті не було. Субпідрядник каже, виділених коштів замало навіть на поточний ремонт, а споруді потрібна серйозна реставрація, інформує Час Чернігівський

Прямо під аркою стоїть презентаційний щит. На ньому – історична довідка про споруду і фото. Те, що бачимо на фото, значно відрізняється від того, що є в реальності.

Поточний ремонт тріумфальної арки за документами мав початися у жовтні 2016 року, закінчитись у грудні 17-го. На початку червня 2018 року новгород-сіверці, проходячи повз споруду, бачать облуплені стіни та пусті риштування.

Олена Матюк, директор Новгород-Сіверського історико-культурного музею-заповідника «Слово о полку Ігоревім» каже: ремонт арки оплачував музей: « З «Чернігівською реставраційною майстернею» було укладено договір на проведення ремонтних робіт тріумфальної арки у Новгороді-Сіверському. До договору додавався дефектний акт, кошторис на суму у 90 тис. грн.»

За словами Юрія В’ялого, директора Чернігівської реставраційної майстерні, з виділених 90 тис грв залишилось до 20 тис, каже — їх не вистачить на поточний ремонт всієї арки. Вважає, пам’ятці необхідний не ремонт, а реставрація, на це потрібно понад мільйон гривень.

Поточний ремонт арки розпочнеться на наступному тижні. Будівельники витратять 20 тис. грн., які залишились з виділених у 2016 році 90 тис.

За інформацією Чернігівської дирекції НСТУ



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 678 | Теги: Новгород-Сіверський, ремонт, тріумфальна арка | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar