реклама партнерів:
Головна » 2018 » Лютий » 17 » У селі Калитянське відкрився історичний музейний комплекс «Чернігівщина – подорож крізь віки»
10:36
У селі Калитянське відкрився історичний музейний комплекс «Чернігівщина – подорож крізь віки»
У селі Калитянське відкрився історичний музейний комплекс «Чернігівщина – подорож крізь віки» У селі Калитянське, що на в’їзді до Чернігівської області, відкрили історичний музейний комплекс «Чернігівщина – подорож крізь віки».
Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

«Цей музей – свого роду туристичні ворота Чернігівської області. Знайомлячись з його експонатами, відчуваєш гордість за наших земляків», – зазначила в.о. першого заступника голови ОДА Юлія Свириденко.

На майбутнього туриста тут чекає шлях від дохристиянського періоду, Київської Русі, Гетьманщини до імперських та радянських часів, а також сьогодення.

У залах нового музею представлено портрети та життєпис видатних особистостей і земляків, що прославили Чернігівщину й Україну в усьому світі.

Крім того, в закладі культури експонуються макети найбільш відомих історичних споруд – шедеврів світової архітектури, – як-от палацово-паркового комплексу в Качанівці, Спасо-Преображенського собору, Єлецького Свято-Успенського монастиря тощо.
Загалом над створенням музею працювали близько трьох років.



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 743 | Теги: село Калитянське, Спасо-Преображенский собор, музейний комплекс | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar