реклама партнерів:
Головна » 2017 » Вересень » 9 » У Сосниці становили шестиметрову скульптуру ведмедя на сосні
20:22
У Сосниці становили шестиметрову скульптуру ведмедя на сосні
У Сосниці становили шестиметрову скульптуру ведмедя на сосні У селищі Сосниця Чернігівської області встановили шестиметрову скульптуру ведмедя на сосні, виготовлену за мотивами герба селища.

За інформацією УНІАН, відкриття скульптури відбулося сьогодні під час урочистостей з нагоди Дня селища.

Металева скульптура являє собою багатометрову сосну з вуликом, на яку лізе ведмідь. Вона встановлена в центрі селища на перетині вулиць Чернігівської та Корнєва.
У соціальних мережах викликав ажіотаж той факт, що ведмідь має геніталії, і його назвали "ведмідь з яйцями". У селищній раді пояснили, що таким було авторське бачення, і на історичному гербі зображений ведмідь, а не ведмедиця.

Заступник голови районної ради Геннадій Смаглюк зазначив, що ідея встановити скульптуру у вигляді герба в Сосниці виникла давно, але втілена тільки зараз. На її установку витрачені кошти з бюджету селища та меценатів.

*** Селище Сосниця відома як мала батьківщина видатного майстра кіно Олександра Довженка. Вперше згадується в літописі 1234 року. Було сотенним містечком, повітовим центром. Зараз центр однойменного району. Розташований в 90 кілометрах на схід Чернігова, неподалік від злиття річок Десна і Сейм.



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1226 | Теги: герб, Сосниця, Ведмідь | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar