реклама партнерів:
Головна » 2019 » Квітень » 12 » У третій міській лікарні є сучасний німецький лапароскоп
09:33
У третій міській лікарні є сучасний німецький лапароскоп
У третій міській лікарні є сучасний німецький лапароскоп У третій міській лікарні практично свято – у них сталося те, на що чекали довгі роки: в оперблоці з’явився сучасний лапароскоп зі стійкою, з усіма необхідними комплектуючими, німецького виробництва, якісний, надійний, мультифункціональний. Головний лікар закладу Віктор Янголь не приховує радості – відтепер малоінвазивні оперативні втручання тут здійснюватимуться на новому рівні. Такому, який забезпечують у дорогих столичних клініках, повідомляє Панорама

Лапароскоп до чернігівської лікарні приїхав наприкінці березня, потім – папери, необхідні узгодження, збірка. І ось у середині квітня його вже повноцінно запускають у роботу. Усе це стало можливим завдяки співпраці лікарні, міського управління охорони здоров’я і народного депутата Сергія Березенка, який ініціював виділення необхідних для закупівлі обладнання коштів.

Сам лапароскоп разом з усією комплектацією коштує близько 6 млн грн. У третій лікарні зауважують: такий бюджет самотужки навряд чи подужали б.

«Це високоточне сучасне обладнання, яке дає можливість здійснювати оперативні втручання за сучасними медичними стандартами. Ми дуже потребували його. Дякуємо Сергію Березенку, що підтримав нас у цьому прагненні», – наголосив головний лікар.
Це обладнання дуже актуальне для закладу, бо тут за допомогою такої технології роблять до 600 оперативних втручань на рік. Цей хірургічний метод дуже популярний у сучасній хірургії. І ось чому. Пояснює начальник управління охорони здоров’я Чернігівської міської ради Владислав Кухар:

«Це так звані методи малоінвазивної хірургії, за цим лікуванням пацієнти часто їздять до лікарень Києва. Тепер ми можемо надавати медичні послуги сучасного рівня в Чернігові. Наші фахівці високого класу, вони підготовлені, пройшли необхідне навчання, і питання було тільки в цьому вартісному обладнанні. Завдяки підтримці Сергія Івановича наші пацієнти тепер зможуть отримати цей новий, сучасний вид допомоги, не виїжджаючи з Чернігова. Звісно, у нас, як у міської медицини, є свої плани щодо подальшого розвитку. І, звісно, усі вони впираються у брак коштів. Але нам потрібно й надалі працювати над оновленням такого медичного й хірургічного обладнання у кожній лікарні міста».
У операцій, здійснених лапароскопічним методом, є чимало переваг – короткий період оперативного втручання, пацієнту потрібен менший наркоз, швидший період видужання тощо. Те обладнання, яке отримала третя лікарня, якраз унікальне тим, що дає змогу здійснювати операції в багатьох сферах – загальній хірургії, гінекології та інших.
Сергій Березенко пояснює: планомірне осучаснення матеріально-технічної бази сфери охорони здоров’я 2-ї і 3-ї ланок медицини є одним із пунктів медичної реформи, автором якої він є. Тож у випадку з третьою лікарнею все чиниться виключно в реформаторському ключі.

«Третя лікарня, або радіозаводська, як звикли її звати чернігівці, популярна серед містян, – резюмує Сергій Березенко. – У ній обслуговується понад 25 тисяч пацієнтів. Тут є чимало легендарних фахівців, у тому числі хірургів, гінекологів, до яких, я знаю, буквально в чергу записуються, телефонують, питають про вільну дату на прийом. Люди хочуть лікуватися в них, довіряють їм свої життя, хочуть оперуватися в них. А тепер ми даємо можливість здійснювати оперативні втручання не лише в класного лікаря, який підбирає хорошу команду допоміжного персоналу, а й на класному німецькому обладнанні, що підвищує ефективність лапароскопій у рази. Тобто отримуємо такий собі Київ у чернігівській лікарні. Це ж здорово, правда? Ще кращі результати будуть, коли наступного року медреформа дійде і до 3-ї ланки. І ці суперфахівці отримуватимуть і відповідні зарплати. Вони на це заслужили».

Довідка
Лапароскопічне обладнання німецьких марок «Richard WOLF» та «BOWA» є одним із найкращих зразків сучасної цифрової лапароскопії. Ця апаратура дає можливість виконувати міні-інвазивні оперативні втручання на черевній порожнині, такі як:
– лапароскопічні холецистектомії при гострому й хронічному холециститі;
– лапароскопічні грижосічення при пупкових, пахових і післяопераційних грижах;
– апендектомії як при хронічному, так і при гострому апендициті;
– лапароскопічне роз’єднання спайок;
– ушивання перфорації;
– лапароскопічні операції в гінекології (видалення придатків яєчника, видалення міоматозних вузлів, ампутація матки, операції в ургентній гінекології);
– операції лапароскопічним методом широко застосовуються і в урології



Категорія: Медицина | Переглядів: 595 | Теги: медицина, лапароскоп, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar