реклама партнерів:
Головна » 2015 » Лютий » 26 » Учні Козелецької школи підготували концерт для мобілізованих. Фото
13:27
Учні Козелецької школи підготували концерт для мобілізованих. Фото
Учні Козелецької школи підготували концерт для мобілізованих. Фото Відбувається чергова хвиля мобілізації. Чоловіки з усіх куточків України проходять навчання у військових центрах із загальної військової підготовки, із професійної підготовка за фахом та набувають кваліфікації на військових полігонах. Прибули мобілізовані і в 169 Навчальний центр сухопутних військ України (сел.Десна).
Для цих мобілізованих військовослужбовців нещодавно у Деснянській ЗОШ І-ІІІ ст. педагогічний і учнівський колективи підготували святковий концерт «Слава Героям».
Участь у заході взяли в.о. голови районної державної адміністрації Віктор Петров, заступник голови районної державної адміністрації Артем Севастьян, начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату районної державної адміністрації Людмила Сенченко, Деснянський селищний голова Юрій Осташевський та т.в.о. заступника начальника 169 Навчального центу з виховної роботи майор Олександр Сагайдак. За традицією, дорогих гостей зустріли у національному вбранні та з короваєм на вишитому рушнику.
Діти та вчителі Деснянської ЗОШ І-ІІІ ст. організували для мобілізованих військовослужбовців живий коридор з українськими прапорами та повітряними кульками у кольорах національної символіки. У виконанні присутніх прозвучав головний державний символ України – національний гімн.
До уваги глядачів учнівський та вчительський колективи Деснянської ЗОШ І-ІІІ ст. підготували святкову програму. Школярі виконували зворушливі вірші, українські сучасні та народні пісні, котрі чергувалися з презентаційними тематичними матеріалами, танці, інсценовані номери, гуморески. Учні 5-го класу, батьки яких перебували у зоні проведення антитерористичної операції та пройшли справжнє пекло, розповідали власні вірші.
Усі художні номери були пронизані патріотичним духом, співпереживанням. Діти вкладали душу в кожне слово, яке линуло зі сцени неабиякою могутньою силою натхнення та підтримки, адже більшість батьків учнів Деснянської школи не просто військовослужбовці - вони є учасниками антитерористичної операції.
Ведучі заходу зазначили: "Слова "Слава Україні! Героям слава!" перестали бути просто вітанням, це вже данина честі, шани найкращим, хто у найважливіший момент нашої держави не злякалися і пожертвували собою заради своєї Батьківщини, ставши взірцем справжнього патріотизму. Вислів "...душу й тіло ми положим за нашу свободу..." став для сучасної української нації не просто словами з гімну, а станом душі".
Лихо не оминуло військове містечко Десна: близько 20 військовослужбовців, місцевих жителів та мобілізованих, загинуло на сході України. Серед них і випускники школи Андрій Грановський, Андрій Тищенко, Олександр Титок, Олександр Приходько, Володимир Рвачов. Їх фото, розміщені на стенді у школі, завжди нагадуватимуть про мужність, стійкість, вірність обов’язку і Вітчизні. Загинули батьки і декого з учнів. Немає таких слів на світі, які могли б зарадити горю людей, котрі втратили близьких та рідних під час війни. Школярі вручити матерям і дружинам загиблих воїнів квіти. Усі присутні на заході вшанували пам’ять героїв хвилиною мовчання.
Після урочистої частини на підтримку військовослужбовців учні та учителі школи вручили їм український прапор, обереги, сувеніри, малюнки, листи дітей.
У своєму виступі заступник начальника 169 Навчального центу з виховної роботи майор Олександр Сагайдак подякував педагогам і школярам за моральну підтримку, що у теперішній тяжкий час необхідна військовим, які готуються захищати державні кордони на сході країни. Він побажав усім щастя, здоров’я, удачі та мирного неба над головою.
За словами заступника директора школи з виховної роботи Лідії Миронової, діти не вперше допомагають військовим, протягом року вони брали активну участь та організовували благодійні акції «Милосердя», «Твоя допомога необхідна військовим», збирали макулатуру і на вилучені кошти купували й передавали українським військовим теплий одяг, речі першої необхідності. Малюнки деснянських школярів зігрівають серця наших захисників і біля сел.Дебальцеве.
В.о. голови районної державної адміністрації Віктор Петров подякував керівництву, зокрема директору школи Людмилі Байковій, і педколективу навчального закладу за виховання дітей справжніми громадянами нашої країни, яким притаманно почуття патріотизму, національної єдності, любові і поваги до національних цінностей українського народу.

За повідомленням відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Козелецької райдержадміністрації









Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1210 | Теги: мобілізовані, Козелець, концерт, АТО | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar