реклама партнерів:
Головна » 2017 » Листопад » 12 » Україна готова захищати В'ятровича
09:13
Україна готова захищати В'ятровича
Україна готова захищати В'ятровича Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що Польща не підтверджує інформацію про заборону в'їзду директору Українського інституту національної пам’яті Володимиру В'ятровичу, але Україна готова його захищати.
Про це він сказав в ефірі телеканалу "Інтер", передає УНІАН.

"Польська сторона нам цього не підтверджує. Ми намагалися з'ясувати в Міністерстві закордонних справ Польщі", - заявив Клімкін.

При цьому він пояснив власне розуміння ситуації, яка відбувається.

"Польська сторона намагається розглядати примирення як якусь політику. Для мене примирення, і в Святому письмі так сказано, і до речі Іван Павло II, який, я вважаю, напевно, найвідоміша польська постать в історії, він же ж казав: Вибачайте і отримайте вибачення. Для мене примирення, це про людей, а не про політиків, і не про інтереси", - заявив Клімкін.

"Давайте згадаємо історію. Коли хтось намагався домінувати, ще з часів XV-XVI сторіччя, 30-ті роки (минулого століття - Ред.), хтось обов'язково вигравав третій. І я сподіваюсь, що у Варшаві це зрозуміють", - заявив Клімкін.

"Звичайно, є риторика, яка зараз звучить. Але ми поступово вийдемо на розуміння. Чи буде у нас спільне розуміння, в цьому я не впевнений. Відносини будуть розвиватися. Польща буде залишатися нашим стратегічним партнером. Але ми не можемо визнати, що не може бути поваги до людей, до людей, не зважаючи, належать вони до такого історичного бачення, чи іншого історичного бачення. І ми будемо захищати кожного, хто займається примиренням, включаючи Володимира В'ятровича", - наголосив Клімкін.

"Польща має зрозуміти, що якщо вона хоче у своїй політиці відійти від логіки християнського примирення, християнских цінностей, то цей шлях насправді нікуди не веде", - підсумував глава МЗС.

Нагадаємо, польське видання Dziennik із посиланням на джерела повідомило, що голові Українського інституту національної пам'яті Володимиру В'ятровичу заборонили в'їзд до Польщі.

Як відомо, раніше міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський поінформував, що Польща запускає "процедури з метою заборони в’їзду до Польщі особам, котрі підтримують вкрай антипольську позицію".



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 867 | Теги: заборону в'їзду, Володимир В'ятрович, Польща | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar