реклама партнерів:
Головна » 2015 » Січень » 28 » Усі вкладники банку «Демарк» отримають кошти по депозитах
19:20
Усі вкладники банку «Демарк» отримають кошти по депозитах
Усі вкладники банку «Демарк» отримають кошти по депозитах Громадяни, які були вкладниками банку «Демарк», отримають свої кошти по депозитах незалежно від закінчення терміну вкладу. На цьому наголосив начальник Управління Національного банку України у Чернігівській області Леонід Волошок 28 січня під час засідання прес-клубу «Ділове слово», повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.
За його словами, 29 січня поточного року закінчується термін дії тимчасової адміністрації у банку «Демарк». Тому, 27 січня Фонд гарантування вкладів звернувся до Національного банку України з пропозицією про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію цього банку. Наразі виплата коштів банком-агентом «Ощадбанк» припинені. Скоріше за все цей процес відновиться у середині лютого, після призначення ліквідатора. Виплачуватиме кошти Фонд гарантування вкладів.
Інформацію про дату початку виплат, банк-агент Фонду буде оголошено на офіційному сайті — www.bankdemark.com, а також опубліковано в газеті «Голос України». Отже всі вкладники, які з тих чи інших причин не звернулися до банку за своїми коштами, зможуть отримати їх під час ІІ траншу.

Леонід Волошок також зазначив, що «Ощадбанк» виплатив вкладникам «Демарку» 285 мільйонів гривень. Із них 244 мільйони це кошти громадян Чернігівської області. Загалом, більше 26 тисяч людей вже повернули свої заощадження.
Кредитори «Демарку», вклади яких більше 200 тисяч гривень, мають протягом 30-ти днів після публікації повідомлення про ліквідацію заявити про свої вимоги до банку. Кошти їм також виплатять, але протягом поточного року. Будуть повернуті також вклади в іноземній валюті, за курсом (12,9), якій був станом на 29 вересня 2014 року.
Також нарахують і відсотки по депозитах, але виплачуватимуть їх значно пізніше, у процесі ліквідації банку та реалізації його майна.
Загалом, характеризуючи роботу банківського сектору Чернігівщини, Леонід Волошок підкреслив, що незважаючи на складну ситуацію в країні, кредитний портфель банківської системи області на початок 2015 року зріс на 3% і складав 4,1 мільярди гривень. Банківський сектор області на сьогодні представляють 2 самостійних банки, 4 філії та 404 безбалансових відділень 47-ми комерційних банків. В установах 4-х банків запроваджені тимчасові адміністрації («Демарк», «Террабанк», «ВіЕйБі Банк» та «Міський комерційний банк»).
За минулий рік з ринку області вийшли відділення банків «Форум», «Брокбізнесбанк» та «Південкомбанк». Разом з тим, з`явились представники банків «Стандарт» та «Траст».



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1155 | Теги: вкладники, депозити, НБУ, Демарк | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar