реклама партнерів:
Головна » 2015 » Червень » 22 » У музеї ім. В. Тарновського відкрилася виставка «Чернігівська земля у державі князя Володимира»
21:46
У музеї ім. В. Тарновського відкрилася виставка «Чернігівська земля у державі князя Володимира»
У музеї ім. В. Тарновського відкрилася виставка «Чернігівська земля у державі князя Володимира» Виставка створена до 1000-річчя упокоєння великого князя Київського. Наймолодший син Святослава Хороброго і Малуші, дочки Мала Любечанина, розпочав християнізацію Русі, запровадивши Київську митрополію, повідомляє Сіверцентр

Князь Володимир Святий приєднав до своєї держави землі в’ятичів, ятвягів та білих хорватів. Розширив межі Києва, збудував Десятинну церкву, розпочав карбувати перші монети держави – златники та срібники. Використовував особистий знак «тризуб», що нині став гербом України. Вагомий внесок у створення середньовічної європейської держави Київська Русь зробила і Чернігово-Сіверщина.
На виставці презентовано життя князя Володимира, зокрема мініатюри з Радзивілівського літопису – їх збереглося близько 600, що ілюструють цей період. Також в експозиції представлені знахідки з Шестовиці, де знаходився табір дружинників, що контролювали торговий шлях Десною – візантійський флакон, костяний гребінець, намистини з Сирії, Єгипту, Візантії, Скандинавії та Волзької Булгарії. Крім того, відвідувачі мають змогу побачити ексклюзивний кам’яний хрестик 12-13 сторіччя з золотими обкладинками кінців, срібну монету англосаксонського короля Едельреда, монету «Хрещення Русі» в 10 гривень та орден Святого Володимира 4 ступеня 19 сторіччя.
Виставка працюватиме до кінця вересня.





Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1061 | Теги: історія, музей, Чернігів, Володимир великий | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar